fbpx
Skip to main content
Da

Sprema se veliki povratak za Dačiju 1300

Foto: Profimedia
Zanimljivo...

Dacia 1300 je bila rumunski narodni auto, a u proizvodnji se održala do 2004. godine. Ovo je predlog za veliki povratak, piše Index.hr.

Iako su mnogi videli svaku novu limuzinsku Daciju kao naslednicu pomalo legendarne 1300, rumunske licence Renaulta 12, pravi fanovi još uvek čekaju dostojnog naslednika. Nova, Supernova i Logan su svi duhovni potomci, ali novi model bi ipak trebalo da napravi odmak koji bi odjeknuo, ako ne Evropom, onda bar Rumunijom.

Citroenov C1 ima novo ruho (VIDEO)

Citroenov C1 ima novo ruho (VIDEO)

KO JE BRŽI: BMW X6M, Lamborghini Urus ili Jeep Trackhawk? (VIDEO)

KO JE BRŽI: BMW X6M, Lamborghini Urus ili Jeep Trackhawk? (VIDEO)

NE PREZAJU OD NIČEG: Vozio auto-putem slupan auto

NE PREZAJU OD NIČEG: Vozio auto-putem slupan auto

Dizajner Ţicărat Alexandru-Călin je odlučio da ode u samu krajnost i ponudi predlog automobila koji su mnogi proglasili Porsche Taycanom za "siromašne". Njegova Dacia snova zaista izgleda atraktivno, a ako se napregnete, videćete vezu sa pomenutom legendom istoka Evrope. Ono što svakako iznenađuje je koso položeni B nosač kao i snažno povijena linija krova. Možda se ne radi o najpraktičnijim rešenjima, posebno za putnike napred (mala vrata), ali izgleda originalno.ž

Dacia Sentry je dugačka 5040 mm, široka 1907 mm i visoka 1506 mm, uz međuosovinsko rastojanje od  2851 mm. Prevedeno, to je desetak cm duži auto od limuzina kalibra E klase.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd