fbpx
Skip to main content
Pežo

SVE VIŠE NOVIH VOZILA NA STRUJU: Pežo najavio još jedan električni automobil!

Foto: Srbija Danas
Reč je o ekološkim automobilima...

S vozilom Pežo e-Expert ova francuska marka ide korak dalje u elektrifikaciji svojih modela kako bi ostvarila svoj cilj, a to su električne verzije svih modela privrednih vozila do 2021. godine.

Verzija Pežoa e-Expert dodatno će naglasiti položaj privrednih vozila Pežo i modela Pežo Expert u Evropi.

Pežo 2008
Foto: Srbija Danas

Sa dva nivoa dometa od 200 km i 300 km prema ciklusu WLTP kompletirana je gama privrednih vozila Pežoa, a odabirom električne verzije kupci se ne moraju odreći prednosti po kojima je Pežo Expert postao prepoznatljiv i prihvaćen. 

Ako se uzme u obzir činjenica da većina poslovnih kupaca dnevno pređe manje od 300 km, električna verzija Peugeota Expert bila je logičan sled događaja.

HIT NOVITET U MERCEDESU: Daimler najavio elektičnu verziju G-KLASE

HIT NOVITET U MERCEDESU: Daimler najavio elektičnu verziju G-KLASE

DETALJAN SPISAK: VAZDUŠNI jastuci na OVIM kolima UBIJAJU

DETALJAN SPISAK: VAZDUŠNI jastuci na OVIM kolima UBIJAJU

Kad je video ove registarske tablice, odmah je znao da je u Australiji naišao na SRBINA! (FOTO)

Kad je video ove registarske tablice, odmah je znao da je u Australiji naišao na SRBINA! (FOTO)

Dodatan podsticaj bilo je i to što je sve češće pristup gradskim središtima ograničen, a neki gradovi dozvoljavaju pristup samo potpuno električnim vozilima.

Osim što je nedavno ispunio uslove norme Euro 6D s gamom koja se sve više prilagođava posebnim namenama, Pežo Expert sada dolazi i u potpuno električnoj verziji e-EXPERT.

Korisnici će moći birati između dve veličine baterije: 
50 kWh, za domet od 200 kilometara (WLTP) 
75 kWh, za domet od 300 kilometara (WLTP).

U skladu s načelom marke Pežo da vozilo treba što manje izmeniti kako bi se dobila električna verzija, Pežo e-EXPERT ima snažan spoljni izgled kao i verzije opremljene motorom s unutrašnjim sagorevanjem i identičnu nosivost.

Novi Pežo e-EXPERT biće u prodaji u drugoj polovini 2020. i nastaviće uspešnu priču koju je Expert započeo svojim izlaskom na tržište 2016. godine otkad je prodat u više od 170.000 primeraka. Osim toga, dodatno će osnažiti vodeću poziciju privrednih vozila Peugeot u Evropi i povećati broj električnih vozila game Pežo uz postojeće modele "Partner Electric, e-Boxer, e-208, e-2008, 3008 te 508 HYBRID i HYBRID4".

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd