fbpx
Skip to main content
Tesla

Treći uzastopni kvartal Tesla upisuje dobit

Foto: Profimedia
Lepo...

Kompanija Tesla je nadmašila procene analitičara za prihod u prvom tromesečju. Tesla je objavila svoju treću uzastopnu kvartalnu dobit, budući da je proizvođač električnih automobila zabeležio solidan broj isporuka tokom ovog perioda uprkos poremećajima zbog izbijanja koronavirusa.

Tesla
Foto: Profimedia

Deonice kompanje su porasle gotovo 2%, na 813,77 dolara u produženoj trgovini.

Pandemija koronavirusa je poremetila potražnju automobila, a proizvođači automobila su bili prisiljeni da zatvore fabrike, što podstiče neizvesnost oko toga kada će se lanci snabdevanja vratiti u normalu nakon što se zaustave blokade.

Evo koji model je Enco Ferari čuvao samo za odabrane kupce

Evo koji model je Enco Ferari čuvao samo za odabrane kupce

Stigao novi A6 model

Stigao novi A6 model

Evo kako izgleda mercedes opran posle 37 godina

Evo kako izgleda mercedes opran posle 37 godina

„Zbog širokog spektra potencijalnih ishoda, kratkoročna usmeravanja neto dohotka i slobodnog novčanog toka bi verovatno bila netačna. Ponovo ćemo preispitati smernice za 2020. godinu u našem ažuriranju Q2 “, saopštili su iz Tesle.

Proizvođač električnih automobila takođe očekuje da će proizvodnju Modela Y u Fremontu, Kalifornija i Model 3 u Šangaju nastaviti da postepeno povećava tokom drugog tromesečja.

Prihod je porastao na 5,99 milijardi dolara sa 4,54 milijarde dolara tokom istog tromesečja prošle godine. Analitičari su očekivali prihod od 5,90 milijardi dolara u poslednjem tromesečju, pokazuju podaci IBES-a iz Refinitiva.

Izuzevši jednokratnne stavke, Tesla je ostvario dobit od 1,24 dolara po deonici. Analitičari su očekivali gubitak od 36 centi po deonici.

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd