fbpx
Skip to main content
Hapšenje

Uhapsili su ga jer je "KRAO" sopstveni auto - sad moraju da mu plate 1, 25 MILIONA DOLARA! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ABC News
Preskupa greška zbog predrasuda.

Policijska patrola je uhapsila “kradljivca” za kojeg se naknadno utvrdilo da je vlasnik vozila. Tužio ih je i sad će dobiti nemalu odštetu.

(FOTO) GOLE GRUDI U GRADSKOM BASU! Majica se podigla a one ispale... Šok scena usred Beograda

Dakle, 2015. godine policijska patrola primila je poziv uznemirene žene koja je svedočila o navodnoj krađi vozila. Policija je ubrzo stigla na mesto navodne krađe i uhapsila vozača, a postupak je najblaže rečeno, dosta grubo odrađen. Naknadno se utvrdilo da je to bio 25-ogodišnji doktorant Lorens Krozbi, koji je i vlasnik automobila.

Krozbi je odlučio da naplati maltretiranje, pa je angažovao advokata i tužio gradske vlasti. Nakon nekoliko godina rasprava, uspeli da se nagode i Krozbiju će biti isplaćena odšteta u iznosu od 1,25 miliona dolara.

Krozbi je u međuvremenu stekao titulu doktora nauka, a medijima je poručio da se nada da će ovaj incident pomoći u rasvetljavanju činjenice da i dalje podsvesno postoji stereotip na rasnoj osnovi. Krozbi je uveren da su i žena i policija sumnjali da je on lopov zbog njegove boje kože, a i tvrdio je kako su ga policajci pretukli pri hapšenju.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd