fbpx
Skip to main content
mercedes

Upoznajte Dušanku - TAKSISTKINJU koja je ovim mercedesom prešla 870.000 km! Vozila ga je i pod bombama, kad nijedan muškarac nije smeo (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/ Auto Analiza
Za svoj beli Mercedes kaže da joj je najverniji drug u životu, koji je nikada nije izdao i koga nikada ne bi dala ni za jednog novog...

Od starijih i iskusnijih vozača i ljubitelja automobila često možete čuti da su nekada automobili bili bolji, čvršći i izdržljiviji. Da su jednostavno - pravljeni da traju, za razliku do današnjih koji počinju da se kvare čim im istakne garancija. Jedan od takvih vozača i takvih automobila su Dušanka, žena sa preko 40 godina vozačkog staža, i njen Mercedes, čuveni W124 200D, neuštivi automobil sa 872.938 pređenih kilometara na "cajgeru".

Svoj beli Mercedes, sa "širokom lajsnom", kao profesionlani taksista vozila je pune 22 godine, od 1996. do 2018. Priču o automobilu proizvedenom 1991. godine, koji je u Dušankinom vlasništvu od 1995, donosi YouTube kanal Auto Analiza. Automobil je kupljen sa 45.000 pređenih kilometara, ali se sumnja da mu je kilometraža bila vraćena, pa je moguće je "mečka" u svom radnom veku prevalila i veću kilometražu.

Pokreće ga osnovni 2.0 dizel motor sa 72 konjske snage, koji nije ni brz, ni preterano startan, ali je veoma ekonomičan. Niska potrošnja, niska cena održavanja, velika izdržljivost i sposobnost da prelaženja velike kilometaraže, učinili su devedesetih godina "stodvadesetčetvorku" omiljenim izborom taksista širom sveta.

Dušanka kaže da joj je njen Mercedes najverniji drug u životu. Auto je nikada nije ostavio na putu, nikada sa njim nije imala udes, a za vernu službu ga je, na oko 500.000 pređenih kilometara, "počastila" generalnim servisom.

Dušanka i njen Mercedes išli su tamo gde ni njene muške kolege nisu smele. Za vreme NATO bombardovanja 1999. godine, vozila je mušteriju u Gnjilane, a odatle se posle vraćala sama:

- Ni jedan muški nije hteo da ide dole! Ja sam kao žensko sam otišla, 43 godine sam imala. To mi ostalo u sećanju! - priča ona. Za svoju limuzinu, iz "vremena kada su se automobili pravili da traju" kaže da je stabilan i jak:

- Znam kako sa njim da funkcionišem. Nikada me nije izdao od kako je kod mene! Ne bih dala njega starog ni za jedan novi!

Inače, ovo nije prvi Dušankin Mercedes. U njenoj garaži se nalazi još jedan, čuveni W115 "minika", koga je nasledila od oca. Automobil je davne 1974. bio naručen iz fabrike i uvezen nov. Sa njim su Dušanka i nje otac, pre nje, prevaili više od milion kilometara.

 

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd