fbpx
Skip to main content
Gume na kišnom vremenu

VELIKI POVRATAK: Legendarni proizvođač ponovo pravi automobile! Prošlo je 56 GODINA (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Divno...

Obnovljena nemačka kompanija Borgward vreća se u Bremen. U ovom gradu je Borgward od svog osnivanja pa sve do kontroverznog gašenja 1961. imao fabriku, pa čak i u jednom trenutku bio treći po veličini proizvođač autombolia u Nemačkoj.

Predstavnici Borgwarda potpisali su memorandum sa Kargo Distibutivnim centrom o zakupu 140,000 kvadaratnih metara prostora, radi izgradnje proizvodne hale. Građevinski radovi treba da krenu početkom 2018. U prvoj fazi planiran je pogon za sklapanje 50.000 vozila godišnje. U prvoj fazi u Bremenu će se proizvoditi električna i plug in hibridna vozila. Iako su modeli BX5 , BX6 TS , BX7 i BX7 TS, još uvek u fazi predprodukcionih prototipova, očekuje se da će se deo proizvodnje odvijati u Kini gde će se i proizvoditi komponente za kasnije sklapanje u Nemačkoj. Sa očekivanim porastom tražnje, predviđa se se proširivnje kapaciteta i postavljanje mašina za sve faze proizvodnje. 

AUTOMOBIL SA STRANIM TABLICAMA: Najzad stiglo rešenje kako da ga LEGALNO UVEZETE u Srbiju

Borgward
Foto: Youtube printscreen/dirtypairXX

Iako iz Borgwarda poručuju da je reč o sistematskom povratku na Evropsko tržište, oni koji su bili na štandu Borgwarda u Frankfurtu 2015. sećaju se drugačijih najava. Tad je rečeno da će proizvodnja u Kini krenuti 2016. a prodaja u Evropi tokom 2017. 

Kako god bilo, kompanija Borgwardje šezdesetih teško stradala upravo zbog orkestriranog medijskog napada, tako da im ovom prilikom, novinari "Vrelih Guma" žele puno uspeha. 

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Kiša jakog intenziteta
19 Beograd