fbpx
Skip to main content
voda

Vozači pogledajte zbog čega nikako ne smete ostavljati flašicu sa vodom u automobilu! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Sigurnost na prvom mestu.

Većina ljudi leti sa sobom nosi flašicu vode i pri izlasku iz kola, ostaviti je tamo. Međutim, to može da bude vrlo opasno.

Aston ugrađuje redni šestocilindraš od OVOG GIGANTA - Dobar potez... ili ne?

Iako se to na prvu čini nelogičnim jer je voda u flašici, stvar je u okruglom dizajnu, piše Reader's Digest. Flašica s vodom je poput uvećavajućeg stakla, a voda u njoj sadrži svetlost i toplotu zagrejanu do određene tačke. Tačka na sedištu na koju su zraci sunca fokusirani može da se užari do tačke paljenja, dovoljno da materijal sedišta počne da gori.

voda
Foto: Profimedia

Baterijskom tehničaru Dioniju Amučasteguju upravo se to dogodilo. Snimio je i video pokazujući kako.

Golf dvojka sa 750 konja - e to je TJUNING! VRMMMM! (VIDEO)

Sedeo je u parkiranom automobilu i jeo ručak. Odjednom je primetio dim. Kad se zagledao shvatio je da je tačno ispod flašice vode počeo da se razvija plamen.

- Bilo je dovoljno vruće da progori sedište - ispričao je.

Nije mogao da veruje da se to dogodilo pa je to uradio još jednom. Sedište mu je progorelo na dva mesta. Sva sreća, prvi put je to primetio pre nego što je nastala bilo kakva ozbiljnija šteta.

NOVA VOZILA?! Fascinantan podatak ISPLIVAO - vozači u Srbiji, OVO morate znati

Iako flašice vode uopšte ne bi trebalo ponovo puniti vodom zbog otpuštanja hemikalija iz plastike u vodu, ako već morate da ih ostavite u kolima, onda je najbolje staviti ih ispod sedišta, gde su daleko od sunca.

 

Pročitajte i:

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd