fbpx
Skip to main content
Saobraćajna policija

VOZAČI U SRBIJI ĆE SE HVATATI ZA GLAVU: Za ovaj PREKRŠAJ ćete sada plaćati DUPLO VEĆU KAZNU

Foto: Youtube printscreen/Pancevo RTV
Drakonske mere!

Na sednica Skupštine grada Beograda je usvojena izmena odluke o komunalnom redu koja će omogućiti da bahati vozači plaćaju kaznu pet puta veću nego do sada.

Prema toj izmeni, vozači koji se parkiraju na tramvajskim šinama, pešačkom prelazu, u parkovima i pešačkim zonama plaćaće kaznu od 25.000 dinara.

Osim toga, odbornici su usvojili i nekoliko predloga urbanističkih planova, među su i plan za "Park prijateljstva" na Ušću kojim će se regulisati svi sadržaji koji će se nalaziti u tom parku, plan za tunel koji će povezivati savsku i dunavsku padinu, kao i plan koji se odnosi na izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom selu.

policija
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Takođe, usvojene su i izmene i dopune odluke o snadbevanju toplotnom energijom koje predviđau da se, u slučaju temperatura nižih od 12 stepeni i ukoliko nije u toku remont, grejanje može uključiti i posle 3. maja.

Gradski odbornici su na današnjoj sednici usvojili i predloge rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v. d. direktora nekoliko preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, a za novog direktora Beogradskog dramskog pozorišta imenovan je Jug Radivojević.

 

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Fog
-5 Beograd