fbpx
Skip to main content
Saobraćaj

Vožnja sa zahtevom za predatu vozačku dozvolu - DA ILI NE?

Mnogi vozači se pitaju da li smeju da upravljaju vozilom dok čekaju na izradu svojih vozačkih dozvola...

Po nekom logičnom razmišljanju, potvrda za izdavanje vozačke dozvole potvrđuje da imate vozačku dozvolu i znanje da upravljate motornim vozilom, ali da samo čekate da se vaša identifikacija izradi. Zbog toga mnogi izlaze na ulice sa ovakvim potvrdama i dolaze u neprijatne situacije sa pripadnicima policije.

Zato vam odmah kažemo da sao vakvom potvrdom, NE MOŽETE voziti i da morate sačekati da se vaša validna vozačka dozvola u potpunosti izradi, za šta je potrebno od 5 do 7 dana.

Saobraćaj

MUP je to jasno potvrdio sa sledećom zvaničnom izjavom:

„Potvrda o prijemu zahteva za izdavanje probne vozačke dozvole i potvrda o prijemu zahteva za izdavanje vozačke dozvole nakon isteka roka na koji je izdata probna vozačka dozvola nisu isprave koje daju pravo na upravljanje motornim vozilima.

Navedene isprave dokazuju činjenicu koja proizlazi iz njihovog naziva - potvrdu prijema zahteva za izdavanje vozačke dozvole, odnosno probne vozačke dozvole.“

Dakle, ako ne želite da dolazite u sukobe sa policijom, onda vam savetujemo da sačekate par dana, jer nećete mnogo izgubiti, a sigurno ćete izbeći plaćane skupih kazni.

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
12 Beograd