fbpx
Skip to main content
Auto

Vrata automobila UVEK otvarajte DESNOM, a ne levom rukom! Ovako možete spasiti živote (VIDEO)

Vrlo važno pravilo!

Mnogi vozači smatraju da su sve opasnosti prošle u momentu kada parkiraju svoj automobil, međutim to nije sasvim tačno. Možda vam se nekada i desilo da ste otvarajući vrata svog parkiranog automobila, sa namerom da iz njega izađeta, u poslednjoj sekundi primetili da se prema otvorenim vratima kreće drugi automobil ili biciklista, što može da bude veoma opasno, pa čak i da dovede do tragičnih posledica.

Ovakve nezgode se dešavaju, pogotovo u velikim gradovima. Primera radi, samo u Velikoj Britaniji 600 ljudi je povređeno ili poginulo zbog neopreznog otvaranja vrata automobila. U mnogim zemljama u ovakvim situacijama je vozač uvek kriv, ali dobra stvar u ovoj priči jeste to što se svaka opasnost može izbeći vrlo lako, samo ako se pridržavate jednog jednostavnog pravila svaki put kada izlazite iz kola.

PET ZVEZDICA ZA BEZBEDNOST! Od ovog auta nema sigurnijeg u višoj srednjoj klasi! (VIDEO)

Potrebno je samo da vrata uvek otvarate desnom rukom, a ne levom. Tako će se vaše telo prirodno okrenuti, pa ćete videti ceo put iza vas i na vreme zaustaviti otvaranje vrata ako to bude potrebno.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Fog
-2 Beograd