fbpx
Skip to main content
popravka automobila

Zamena nije uvek neophodna: Šta sve možete da popravite na svom automobilu?

Foto: Profimedia
Kvarovi na elektornici izazivaju frustracije vozača, ali zbog nekih od njih ne morate da kupujete skupe rezervne delove…

Neretko vam u servisima sugerišu zamenu, ali je elektroniku ili instrument tablu, takođe, moguće popraviti.

Stručnjaci nemačkog autokluba - ADAC, pozabavili su se elektronikom automobila i kvarovima na tim sistemima.

Kontrolna jedinica motora, instrument tabla, CD player… kvarovi na ovim uređajima izazivaju frustracije vozača, ali zbog njih ne morate da kupujete skupe rezervne delove. Procena je da se njihovom popravkom može uštedeti i do 90 odsto novca.

Tako, na primer, instrument tabla za Škodu Octaviju košta 800 evra, ali ukoliko su se samo odvojile žice, njihovo lemljenje će koštati oko 150 evra.

popravka automobila
popravka automobila
Foto: Profimedia

Zato se uvek u servisu treba raspitati da li je zamena nekog dela baš neophodna, odnosno da li on može da se popravi, umesto toga.

Zato je potrebno uvek imati telefonski broj nekog dobrog i pouzdanog autoelektričara, od koga ćete moći da dobijete najkvalitetnije informacije, prenosi Autopress.

Što sve može da se popravi?

Merač protoka vazduha, pikselizacija ekrana, neispravni analogni displeji, prekid žica ABS i ESC sistema, greške u čitanju CD uređaja, neispravna lampica pokazivača pravca na instrument tabli, "pad" kontrolne jedinice, raznovrsni kvarovi zbog defekta instrument table, neispravno osvetljenje instrumenata, neispravni senzori ABS-a i ESP-a, kvarovi sistema spoljašnjeg osvetljenja vozila, neispravni izlazni parametri kontrolne jedinice motora…

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd