Skip to main content
Tehnički pregled

ZAOBIĐITE GA U ŠIROKOM LUKU! Po mišljenju stručnjaka ovaj MODEL automobila je najskloniji kvarovima

Foto: Profimedia
Podeljena su mišljenja!

Alfa Romeo - za jedne nezamenjiva lepotica na četiri točka, za druge automobil koji se mora zaobilaziti često je opisujući narodnom izrekom: Spolja gladac, unutra jadac.

Argument kojim se često služe kritičari italijanskog brenda je da je sklona kvarovima i da je kao takva nepouzdana. Da li je nepouzdanost Alfe Romeo istina ili mit - odgovor na ovo pitanje je dao portal Auto Start.

Ako je suditi na osnovu britanskog merenja indeksa pouzdanosti, onda je ovaj automobil nepouzdan. Razmatrani su modeli Alfe Romeo koji su u proseku stari skoro pet godina, a čija je kilometraža blizu 88.000. Ali, uzmu li se u obzir novi modeli poput Giuliette, onda je ovo među najpouzdanijim autima.

Alfa Romeo
Foto: Profimedia

Britanska kompanija "Warranty Direct" tvrdi da je Alfa Romeo pouzdana sudeći na osnovu povratnih informacija kupaca. Kako navodi portal Auto Start, nekoliko je razloga zašto je prati loš glas.

Jedan je taj što Alfa Romeo u kratkom razdoblju razvija modele za razliku od konkurencije. Drugi je taj što su motori bokser i twin-spark bili skloni kvarovima. Međutim, takvi motori se više ne proizvode, tako da nema brige o pouzdanosti, zaključio je portal Auto Start.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd