fbpx
Skip to main content
brzina automobila

Zašto Francuzi vraćaju klasične brzinomere u "tristaosmicu"?

Foto: Profimedia
Nestašica čipova već je izazvala poremećaje u proizvodnji Peugeota 308, a proteklih meseci je naterala i mnoge druge kompanije da privremeno obustave proizvodnju

Pandemija virusa kovid 19 značajno je povećala potražnju za poluprovodničkim čipovima, sa kojom proizvođači i dobavljači ne uspevaju da održe korak.

Nestašica čipova je već izazvala poremećaje u proizvodnji Peugeota 308, u pogonima u francuskom Sošou, a proteklih meseci je naterala i mnoge druge kompanije, među kojima i Ford i Volkswagen, da privremeno obustave ili smanje proizvodnju automobila u pogonima širom sveta.

Zbog toga je, nedavno formirani gigant Stellantis (nastao spajanjem Fiat-Chryslera i francuske PSA grupe), najavio povratak analognim brzinomerima u aktuelnoj gami Peugeot 308 modela.

Klasični brzinomeri će u Peugeot 308 početi da se ugrađuju najkasnije krajem maja, saopštila je fabrika, dok će čipove koji su prethodno nabavljeni sačuvati preusmeriti na ugradnju u digitalne komandne table najpopularnijih modela, kakav je krosover SUV Peugeot 3008.

brzina automobila
brzina automobila
Foto: Profimedia

Inače, proizvodnja aktuelnog Peugeota 308, koji je prošle godine prodat u oko 98.000 primeraka, bi do jeseni trebalo da bude okončana, prenosi SEEbiz. Nova generacija tog modela, opremljena digitalnim brzinomerima, će se proizvoditi u fabrici u Miluzu.

Francuska televizija LCI je objavila da Peugeot razmišlja o popustu od 400 evra na automobile sa analognim instrumentima, ali iz Stellantisa nisu komentarisali tu informaciju.

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd