fbpx
Skip to main content
audi kvatro

ZVER JE NEMOĆNA Audi zaplivao kroz podvožnjak – "kvatro" ne radi pod vodom (VIDEO)

Foto: facebook printscreen/Kecskeméti tv
Da li ste iznenađeni?

Audijev quattro pogon na sva četiri točka definitivno je vrlo upotrebljiv, ali je nemoćan u ovakvim situacijama.

Kada se put kojim vozite odjednom pretvori u pravo pravcato jezero, trenutni šok može da utiče na vaše razmišljanje i odluke. Ipak, zdrava logika nam govori da u "bare" koje se u podvožnjacima stvaraju nakon obilnih kiša ne treba ići grlom u jagode.

Pogotovo ne ovolikom brzinom, kao što je to uradio vozač Audija A7 Quattro sa video snimka.

Ovaj incident se dogodio u prošle nedelje u Mađarskoj, a lokalni mediji navode da je reč o problematičnom podvožnjaku kod koga se problem sa oticanjem vode nakon kiše pojavio još nekoliko dana ranije.

Prema istom izvoru, vozač Audija nije jedini koji je napravio lošu procenu. Slično su prošli i neki drugi, a vozača jednog BMW-a su čak spasavali vatrogasci nakon što je njegov automobil zaplivao kroz jezerce.

Ponekad je zaista teško proceniti dubinu vode na poplavljenoj saobraćajnici - iako se čini da je duboka par desetina centimetara ili manje, može vam se lako desiti da automobil ostane zarobljen i pretrpi velika oštećenja.

Zbog toga treba izbegavati prolaske kroz vodu na putu čiju dubinu niste pre toga proverili, a niste sigurni koliko je duboka.

 

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd