fbpx
Skip to main content

Antić otkrio traži li MMF povećanje struje u Srbiji: Dao DIREKTAN odgovor

Resorni ministar govorio o socijalno-ekonomskoj situaciji u zemlji

Ministar rudarstva i enrgetike Aleksandar Antić izjavio je da neće biti poskupljenja struje.

On je u televizijskom programu na direktno pitanje hoće li biti poskupljenja struje, odgovorio: "Neće biti".

Grčić obišao dve rekonstruisane trafostanice u Subotici: Ulaganja EPS-a od tri miliona evra

- Mi branimo cenu električne energije rezultatima EPS-a. Imamo jedan vrlo zahvalan energetski miks u proizvodnji električne energije, imamo hidroelektrane Đerdap 1 i Đerdap 2 koje imaju nižu cenu proizvodnje - naveo je ministar.

Na pitanje da li Međunarodni monetarni fond traži poskupljenje struje, Antić je kazao da EPS posluje pozitivno i da iako predstavnici MMF nisu srećni što je struja u Srbiji najniža u Evropi, njihova pozicija sada nije ista kao pre tri ili četiri godine.

aleksandar antić
Foto: Srbija Danas

- Oni su imali snažnu poziciju pre tri-četiri godine u smislu povećanja cena, to više nije pitanje u prvom redu prioriteta. Cena električne energije mora biti prilagođena socijalno-ekonomskoj situaciji u Srbiji - naveo je resorni ministar.

Modernizacija svih delova EPS-ovog sistema u cilju unapređenja poslovanja: "Kolubara" rame uz rame sa evropskim kopovima

Na konstataciju da je cena električne enrgije u Srbiji niža nego u Makedoniji, koja ima niži standard od nas i kako to utiče na stvaranje konkurencije među trgovcima električnom energijom u Srbiji , Antić je odgovorio:

- Cena struje u Srbiji je 20 odsto niža od prve sledeće zemlje, ne vidim da ijedna kompanija ima interes da ovde prodaje struju kada može skuplje to da radi u svojoj zemlji.

 

Pročitajte i:

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd