fbpx
Skip to main content
Ana Brnabić

Brnabić najavila: Srbija se priprema za eventualno priključenje "Turskom toku"

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Do kraja juna tačan investicioni plan za proširenje gasnog skladišta Banatski dvor

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se Srbija priprema za eventualno priključenje projektu "Turski tok" i da ne čeka "skrštenih ruku" investicione odluke ruskog "Gasproma".

Ona je rekla novinarima u Boljevcu da će do kraja juna dobiti tačan investicioni plan za proširenje gasnog skladišta Banatski dvor.

Ana Brnabić
Foto: Profimedia

Upitana dokle se stiglo u pregovorima sa "Gaspromom" da kopneni krak gasovoda "Turski tok" prođe kroz Srbiju, Brnabićeva je rekla da se Srbija priprema za eventualno priključenje tom projektu i da postoji dobra komunikacija sa ruskom kompanijom.

- Imamo dobru komunikaciju sa Gaspromom i očekujemo investicione odluke - rekla je Brnabićeva, preneli su beogradski mediji.

Ona je napomenula da je o prioritetnim projektima juče razgovarala sa ministrom energetike i rudarstva Srbije Aleksandrom Antićem i direktorom "Srbija gasa" Dušanom Bajatovićem.

- Imamo projekat izgradnje gasne interkonekcije do Bugarske i krenuli smo u eksproprijaciju i projektovanje, a do kraja juna imaćemo i tačan investicioni plan za proširenje Banatskog dvora - rekla je ona.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Milos 92's picture

Milos 92

Samo nam još to fali !!!

0 | 0

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd