fbpx
Skip to main content
aleksandar antić

Energetski sistem Srbije u novogodišnjoj noći radio BESPREKORNO: Ministar Antić obišao zaposlene i lično proverio stanje

Foto: Srbija Danas
Nije bilo nikakvih problema niti u prenosi niti u distribuciji

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić posetio je danas Elektromrežu Srbije i izjavio da je ceo energetski sistem Srbije stabilan, da su obezbeđene zalihe svih energenata i da je novogodišnja noć protekla bez i jednog problema.

Antić je zajedno sa direktorkom Elektromreže Srbije, Jelenom Matejić, obišao zaposlene u Nacionalnom dispečerskom centru EMS-a, gde je u kontrolnoj sobi proverio stanje celokupnog energetskog sistema Srbije.

Aleksandar Antić
Aleksandar Antić
Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

- Nije bilo nikakvih problema, niti u prenosu niti u distribuciji, kao ni u radu toplana u Beogradu i širom Srbije. Nije zabeležen nijedan problem, tako da sam izuzetno zadovoljan i što naš narod kaže - da kucnem u drvo da tako i ostane- rekao je Antić.

Elektromreže Srbije poželele srećne praznike

Direktorka EMS-a Metejić ocenila je kako je prošla godina bila radna i uspešna i da u 2018. zbog toga može da poruči građanima Srbije da će EMS nastaviti da brine o njima i da mogu da računaju na stabilan prenos struje.

- U ime EMS-a želim građanima zdravlja, sreće, mira i uspeha- poručila je Matejić.

Ministar je kazao da imamo potpuno stabilnu situaciju, proizvodnju, prenos i distribuciju struje i da sve toplane rade u punom kapacitetu.

- Sistem je potpuno utegnut i ne treba očekivati bilo kakve probleme. Imamo zalihe svih energenata i izuzetno sam zadovoljan kako su energetske kompanije pripremljene za praznike i zimu- naglasio je Antić.

EPS gradi prvi vetropark: Proizvodnja prvih kilovat-sati očekuje se 2020. godine

On je građanima Srbije poželeo srećnu Novu godinu - puno sreće, zdravlja i porodičnu sreću i dodao kako se nada da ćemo svi zajedno biti uspešni, da će Srbija biti uspešna i da ćemo svi dobro živeti u 2018. godini.

On je, kako kaže, u ime svih građana Srbije zahvalio zaposlenima u enegetskim kompanijama.

- Treba da imamo poštovanje prema ovim ljudima koji rade 365 dana u godini, 24 sata dnevno. Samo u onim kompanijama koje se bave proivodnjom uglja i električne energije, prenosom i distribucijom struje 31. decembra i danas radi oko 12.000 ljudi. Veliko im hvala što je naš ukupan energetski sistem stabilan, ako tome dodamo toplane širom Srbije, Srbijagas i distributere gasa - više od 20.000 ljudi će raditi tokom ova dva dana, kako bi mi imali stabilno snabdevanje energentima i kako bi naši domovi bili topli, da bi sa porodicama uživali u praznicima- naglasio je.

Uspešna saradnja JP EPS i MUP Srbije u sprečavanju zloupotreba

Dispečer i rukovodilac smene Danilo Tomić je rekao da je protekla noć bila savršena stabilna i da nije bilo nikakvih problema na prenosnoj mreži.

- Visokonaponska mreža je bila stabilna, sve kako smo i planirali - da svi potrošači imaju napajanje. Odavde možemo da vidimo kompletan prenosni elektroenergetski sistem Srbije. Kada se sve uradi na vreme, sve i bude u redu, na vreme smo planirali i odradili remonte i završene su planirane investicije, koje su urađene na pravim mestima u pravo vreme- rekao je on.

 

Pročitajte i:

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
8 Beograd