Skip to main content
 • Read more Pakistan Svet

  Špijunska agencija Pakistana umešana u NAJSMRTONOSNIJI NAPAD u Kašmiru, Islamabad NEGIRA

 • Read more Ratko Mladić Info

  "Sat mi otkucava, hoću da ih žalim kako dolikuje" Mladić LOŠE, traži da poseti grob ćerke, majke i bratanca

 • Read more Donald Tramp Svet

  OVO SE JOŠ NIJE DOGODILO! 16 saveznih država tuži Trampa zbog vanrednog stanja (VIDEO)

 • Read more poslovanje Vesti

  U domaći startap biznis uloženo 143 miliona evra

 • Read more foto VIP

  NAJPOTRESNIJA ČITULJA ĆERKE ILDE: Šabanova mezimica SLOMLJENA, rasplakala Srbiju POSVETOM MRTVOM OCU!

 • Read more Mesec Astro

  VEČERAS OPREZNO! Pun mesec donosi RASKIDE, preispitivanja, svađe... Veliki test za parove!

 • Read more Emina Jahović Zdravlje

  Važi za jednu od najzgodnijih pevačica, a sada je Emina Jahović otkrila i KAKO održava liniju! (FOTO)

Foto: EPS

EPS ispunio planove u 2018, ove godine i vetropark

Foto: EPS
U 2018. godini Elektroprivreda Srbije je ispunila planove i povećala proizvodnju, izjavio je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike.

EPS je dobio dozvolu za vetropark u Kostolcu, a u 2019. planirano je da ukupna proizvodnja električne energije u Srbiji bude uvećana za četiri odsto, na 40 milijardi kilovat-časova, rekao je Antić, koji je zajedno sa Miloradom Grčićem, v. d. direktora JP EPS posetio zaposlene u EPS-u. utovarnu stanicu u Vreocima. 

Na EPS-ovoj utovarnoj stanici u Vreocim, sa koje se ugalj iz RB “Kolubara” prugom doprema do Termoelektrana “Nikola Tesla”, Antić je zahvalio EPS-u i zaposlenima u tom javnom preduzeću što rade i praznicima, to jest 365 dana u godini, 24 sata dnevno ističući da je prazničnog, drugog dana u 2019. na utovarnoj stanici i običan radni dan. 

- Ukupna energetska situacija u Srbiji je potpuno stabilna i sigurno je snabdevanje svim ključnim energentima za građane i privredu. U okviru EPS-a na kopovima, u “Kolubari” i Kostolcu, u 2019. planirana je proizvodnja uglja od oko 38 miliona tona, što je za 1,5 odsto više nego u 2018. Vlada Srbije i Ministarstvo rudarstva i energetike podržaće i zaposlene u EPS-u da bi se ostvario ambiciozni cilj bruto proizvodnje od oko 40 teravat- časova električne energije. U Srbiji su u proizvodnju ušli i kapaciteti iz energije vetra, ali ipak ključ stabilnosti našeg energetskog sistema leži u proizvodnji EPS -a u termosektoru -  naveo je ministar i poželeo svim zaposlenima srećnu Novu godinu. 

Foto: EPS
Foto: EPS

Antić je rekao da je će u 2019. jedna od ključnih stvari biti finansiranje i početak aktivnosti na projektu odsumporavanja u TENT B, važan je i projekat za izgradnju nove termolektrane “Kolubara B” i ocena njene opravdanosti, a do kraja 2020. trebalo bi da se završi novi blok B3 u Kostolcu. 

- Velika vest za EPS je da je poslednjeg dana prošle godine, dobijena energetska dozvola za izgradnju vetroparka u Kostolcu. Veoma smo srećni da se tako završila 2018. godina i očekujemo da će izgradnja tog vetroparka početi u trećem kvartalu 2019. godine. EPS je ispunio planove, uspeli smo da proizvedemo ugalj u dovoljnoj meri, a struju smo proizveli za 1,2 odsto više nego u 2017. godini -  rekao je Grčić i svim zaposlenim u EPS-u čestitao novogodišnje praznike i poželeo im, kao i njihovim porodicama, zdravlje i sreću. 

Obilasku utovarne stanice u Vreocima prisustvovali su predstavnici Sindikata radnika EPS-a, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević i predstavnici poslovodstva EPS.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd