fbpx
Skip to main content
Struja

EPS: Zaštita imovine je prioritet, odlučno protiv krađe

Foto: Profimedia
Saradnja Unutrašnje kontrole u Javnom preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ i Ministarstva unutrašnjih poslova daje konkretne rezultate.

Tokom poslednje dve nedelje, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su 19 osoba na području Beograda i Aranđelovca,  a među uhapšenima je 13 radnika Rudarskog basena „Kolubara“, kao i nekoliko sadašnjih i bivših radnika „Kolubara usluga“.

Devet osoba, koje su bile organizovane u kriminalnu grupu, uhapšeno je zbog sumnje da su od 14. septembra 2015. do 21. aprila 2016. godine, protivpravno prisvojili 104.670 litara evro dizela, koji su na crnom tržištu prodavali za oko 105 dinara po litru. Time su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 10,99 miliona dinara, a oštetili Rudarski basen „Kolubara“ za više od 13 miliona dinara.

Deset osoba uhapšeno je zbog sumnje da su krali naftu koja je bila namenjena za rudarsku mehanizaciju na kopovima. Zahvaljujući brzoj reakciji i saradnji u akciji suzbijanja krađe nafte u ogranku RB „Kolubara“, sprečena je godišnja šteta od 1,5 miliona evra.

Zaštita imovine JP EPS je prioritet i kontrole će biti nastavljene kako bi se sprečile ili otkrile eventualne krađe i zloupotrebe. „Elektroprivreda Srbije“ zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i Tužilaštvu na odlučnoj reakciji i saradnji u ovoj akciji. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
26 Beograd