Skip to main content
 • Read more dete Porodica

  "PRETILI" STE DETETU DA ĆETE GA OSTAVITI: Ovaj vaspitni metod više NE SMETE da koristite, evo i zašto!

 • Read more Savo Milošević Fudbal

  SAVO MILOŠEVIĆ PRED DERBI: Ovakve duele NE ODLUČUJE taktika. Otkrio da li je zadovoljan bodom (FOTO)

 • Read more Kuća Društvo

  Desetine ljudi ubila "čudotvornom vodicom", svako ko joj se zamerio umro! Ovo je priča o prvoj SRPSKOJ VEŠTICI!

 • Read more KK Budućnost Košarka

  MEGAPREOKRET: Budućnost našla zamenu Repeši! Ne menja ga Srbin, već trener koji je vodio ALBANSKE klubove!

 • Read more Bedžet Pacoli Kosovo

  Od muke ne zna gde će, pa UDARIO po Srbiji! Pacoli i dalje živi u nadi da nijedna država nije povukla priznanje

 • Read more Vladimir Putin i Kim Džong Un Svet

  Putin večeras putuje u Vladivostok: Poznat TERMIN SASTANKA sa Kimom!

 • Read more Tinejdžeri na sastanku Sex

  SVI TU PADNU: Ovo su najveće greške koje pravite na ljubavnim sastancima!

EPS

Grčić i Vučević posetili Nacionalni disepčerski centar: EPS obezbedio stabilno snabdevanje svih potrošača

Foto: Promo
Svi korisnici "Elektroprivrede Srbije" uredno su snabdeveni električnom energijom poslednjeg dana 2018. godine, kao što može da se vidi i na displeju Nacionalnog dispečerskog centra, rekao je Milorad Grčić, v. d. generalnog direkotora JP EPS tokom obilaska tog centra u novogodišnjoj večeri.

- EPS koji funkcioniše na ovaj način, u budućnosti pretenduje da bude lider u svojoj delatnosti ne samo u regionu, već i šire, sledeći politiku predsednika Srbije i Vlade Srbije. I 2018. godinu EPS će završiti sa pozitivnim poslovanjem, naplata je gotovo 100 odsto, a proizvodnja električne energije povećaje za 1,2 odsto u poređenju sa 2017. godinom. To, naravno nije sve. “Elektroprivreda Srbije” je baš danas, 31. decembra 2018. godine dobila i dozvolu za izgradnju svog prvog vetroparka, a vrednost izgradnje tog projekta u Kostolcu, čiji početak se očekuje već u trećem kvartalu 2019. godine, biće 100 miliona evra – istakao je Grčić, koji je Nacionalni dispečerski centar posetio zajedno sa Milošem Vučevićem, gradonačelnikom Novog Sada i Bojanom Atlagićem, v.d. direktora "EPS Distribucije".

Vučević je posebno želeo da vidi posebno kako u trenutku posete izgleda snabdevanje grada Novog Sada, za šta je imao priliku u dispečerskom centru koji pokriva Distributivno područje Novi Sad. I tu se jasno videlo da je svaki potrošač uredno
snabdeven električnom energijom.

- Nastavićemo da razgovaramo sa EPS-om o daljim investicijama u Novi Sad jer potrošnja električne energije u našem gradu raste, ne samo u kategoriji domaćinstva već i u kategoriji privreda. Novi Sad raste i razvija se, a EPS za sve to što nam je potrebno ima snagu, kapacitet i ljudski potencijal. Hvala profesionalcima EPS-a koji će večerašnje praznike provesti radno, ne sa svojim porodicama, da bi Novi Sad bio uredno snabdeven električnom energijom – rekao je Vučević.

EPS
Grčić i Vučević posetili Nacionalni disepčerski centar: EPS obezbedio stabilno snabdevanje svih potrošača
Foto: Promo

Pored Nacionalnog dispečerskog centra i Distributivnog dispečerskog centra Distributivnog područja Novi Sad, koje obuhvata celu Vojvodinu, smeštena je i sistem salu u kojoj se za ta dva dispečerska centra obezbeđuje informatička podrška.

Nacionalni dispečerski centar je jedan je od najsavremenijih u Evropi i to je investicija koja je u trenutku izgradnje vredela oko 180 miliona dinara.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd