fbpx
Skip to main content
Milorad Grčić

Grčić obišao dve rekonstruisane trafostanice u Subotici: Ulaganja EPS-a od tri miliona evra

Foto: Promo
Rekonstrukcija trafostanica je veoma značajna za dalјi industrijski razvoj i dolazak novih investitora u Suboticu

- Investicijom od tri miliona evra „Elektroprivreda Srbije” završila je rekonstrukciju dve visokonaponske trafostanice u Subotici, koje će obezbediti građanima i privredi bolјe snabdevanje električnom energijom - rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

On je sa Dragim Vučkovićem, načelnikom Severno-bačkog okruga obišao rekonstruisane trafostanice 110/20 „Subotica 1“ i „Subotica 2“ i istakao da je ta rekonstrukcija veoma značajna za dalјi industrijski razvoj Subotice i dolazak novih investitora.

Trafostanica „Subotica 1“ završena je 1959. godine i prvi put posle 59 godina je trafostanica u potpunosti rekonstruisana i modernizovana, sa povećanim kapacitetom. Trafostanica „Subotica 2“ je izgrađena 1976. godine i njoj je rekonstrukcijom povećan kapacitet, a modernizacijom su stvoreni uslovi za priklјučenje novih korisnika.

- Energetska infrastruktura je preduslov za dolazak investitora, izgradnju fabrika i otvaranje novih radnih mesta. Investicijama u rekonstrukciju trafostanica u Subotici sada je sve digitalizovano i na dalјinskom upravlјanju, tako da u slučaju prekida u napajanju može brzo da se reaguje - rekao je Grčić.

On je čestitao gradskim vlastima Subotice ističući da su veoma ekspeditivni kada je u pitanju neophodna dokumentacija za realizaciju projekta.

- Srbija zahvalјujući politici Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, doživlјava ekonomski i privredni prosperitet, a da bi se nastavio neophodno je obezbediti infrastrukturu, gde su dve osnovne stvari: putevi i napajanje električnom energijom. Naš zadatak je da obezbedimo napajanje električnom energijom u svakom gradu, naselјu i mesnoj zajednici, u zavisnosti od nivoa potreba. Važan zadatak za EPS je rekonstrukcija trafostanica u Srbiji, mnogo toga je urađeno prethodnih godina, ali pred nama je i dalјe veliki posao jer se decenijama unazad skoro ništa nije radilo osim hitnih popravki - rekao je Grčić.

U Suboticu je u prethodnom periodu došao veliki broj stranih investitora, kao što su „Simens“, „Svarovski“, „Kontinental“, „Kalcedonija“, „Amatek“...

Vučković je zahvalio Grčiću na poseti i naglasio da je to prva poseta direktora tog preduzeća posle više decenija.

- Dugujemo veliku zahvalnost za ovu investiciju u trafostanice Subotica 1 i 2 i što je ona bila od prioritetnog značaja za EPS – rekao je Vučković. - Subotica je proširila energetske kapacitete i obezbedila sebi budućnost po pitanju napajanja strujom, a stabilno snabdevanje posebno će osetiti potrošači naselјa Aleksandrovo i Novi Žednik, ali i ceo južni, jugoistočni i jugozapadni deo Subotice.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd