fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

Koreanska fabrika u Smederevskoj Palanci počeće rad pre roka: U startu će zaposliti 700 radnika! (FOTO)

Foto: Dušan Marić
Radovi na završetku fabrike, koja se prostire na 20.000 metara kvadratnih, privode se kraju.

Radovi na izgradnji fabrike kompanije "Kjugšin kejbl", investitora iz Južne Koreje, u između Smederevske Palanke i Velike Plane, koja će proizvoditi električne delove za automobile počeće sa radom pre roka.

ROĐENA BEZ RUKU, BAVI SE SLIKARSTVOM I SPORTOM! Životna PRIČA Dejane Bačko INSPIRACIJA je za mnoge!

ROĐENA BEZ RUKU, BAVI SE SLIKARSTVOM I SPORTOM! Životna PRIČA Dejane Bačko INSPIRACIJA je za mnoge!

DA LI NAFTA I GAS LEŽE U JADRANU? Do kraja naredne godine počinje istražno bušenje crnogorskog podmorja

DA LI NAFTA I GAS LEŽE U JADRANU? Do kraja naredne godine počinje istražno bušenje crnogorskog podmorja

BERLIN PONUDIO IZGRADNJU DVA LNG TERMINALA: Obezbedićemo 1,2 milijardi evra ukoliko Vašington odustane od sankcija

BERLIN PONUDIO IZGRADNJU DVA LNG TERMINALA: Obezbedićemo 1,2 milijardi evra ukoliko Vašington odustane od sankcija

- Bilo je planirano da fabrika počne sa proizvodnjom u avgustu sledeće godine, ali kako sad stoje stvari, to bi se moglo dogoditi već krajem februara ili početkom marta - kaže Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka.

Kad je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 27. maja ove godine posetio Guberaš, lokaciju na kojoj se fabrika gradi i ozvaničio početak radova na njenoj izgradnji, mnogi su bili skeptični da je u pitanju još jedno predizborno zakopavanje kamena temeljca, kakvih se Srbija u protekle dve decenije nagledala i da će na kamenu temeljcu sve i ostati. 

Fabrika
Foto: Dušan Marić

Ne samo u redovima opozicije, već i među onima koji nisu stranački svrstani i koji prilike u Srbiji objektivno sagledavaju i komentarišu.

Posebno je "bolo oči" što je izgradnja fabrike najavljena manje od mesec dana pre izbora.

- Ovde sada vidite livadu, ali za samo šest meseci ovde će nići velelepna fabrika u kojoj će raditi 700 radnika, od koje će živeti 700 porodica i od koje će koristi imati i Palanka i Velika Plana, Azanja, Kusadak, Rača... sva okolna mesta - rekao je tom prilikom predsednik Srbije.

Ovde gde sad vidite livadu i za šest meseci biće livada, a fabrika i obećana radna mesta postojaće samo u glavama maštovitih naprednjaka koji veruju u ovakve uspavanke, bio je jedan od brojnih podsmešljivih komentara objavljenih na društvenim mrežama.

fabrika
Foto: Dušan Marić

Od tad je prošlo manje od četiri meseca, a radovi na završetku fabrike, koja se prostire na 20.000 metara kvadratnih, privode se kraju. Fabričke hale i drugi pomoćni objekti su završeni, a u toku su završni radovi radovi postavljanju instalacija i radovi na izgradnji i asfaltiranju saobraćajnica unutar fabričkog gruga.

- Imamo čvrste garancije izvođača radova, ali i naših partnera iz Koreje da će svi građevinski radovi biti završeni do kraja oktobra. Nakon toga počinje faza montiranja mašina i proizvodnih traka - nastavlja Vučen.

Vlasnici kompanije koja gradi fabriku najavili su da će u njenu izgradnju i opremanje uložiti 25 miliona evra. Planirano je da fabrika u prvoj fazi zapošljava 700 a kad proradi punim kapacitetom 1.000 radnika.

- Ova fabrika je nada ne samo za stotine Palančana i Planjana koji traže posao, već i za budžet opštine Smederevska Palanka, jer će se značajno povećati prihodi od poreza na plate - ističe Nikola Vučen.

Pročitajte i:

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd