fbpx
Skip to main content
putin

NEMAČKA STALA UZ PUTINA I UDARILA ŠAMAR AMERICI: Berlin odobrio izgradnju gasovoda "Severni tok 2"

Foto: Profimedia
Kompanija "Nord strim 2" je dobila sve dozvole od Nemačke za izgradnju gasovoda "Severni toka 2"

Kompanija "Nord strim 2" je dobila sve dozvole od Nemačke za izgradnju gasovoda "Severni toka 2", čime se Berlin direktno usprotivio nalozima Vašingtona da se po svaku cenu spreči izgradnja ovog gasovoda.

- Kompanija "Nord strim 2 AG" dobila je dozvole za izgradnju i eksploataciju gasovoda u nemačkoj posebnoj ekonomskoj zoni. Federalni resor za plovidbu i hidrogradnju izdali su odobrenje za izgradnju 30 kilometara cevovoda u skladu sa zakonom o rudarstvu Nemačke - navodi se u saopštenju.

Pročitajte i:

U januaru je izvođač radova na projektu "Severni tok 2" dobio odobrenje za izgradnju i eksploataciju morskog dela "Severnog toka 2" u teritojalnim vodama Nemačke. Na ovaj način, ruski gasovod je dobio sva potrebna odobrenja za početak gradnje.

gasovod
Foto: Profimedia

- Drago nam je da su sva potrebne dozvole za nemački deo od 85 kilometara dobijene - rekao je menadžer kompanije Jens Lange.

Projekat "Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi pedeset pet milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. 

ESKALACIJA sukoba oko gasa: Ukrajinci PLENE IMOVINU Gaproma!

Novi cevovod trebalo bi da bude izgrađen pored "Severnog toka" i i bio postavljen u Baltičkom moru i za to je potrebna saglasnost više zemalja. SAD su protiv njega.

Vašington se žestoko protivi ovom projektu, koji bi trebalo da poveže Rusiju i Nemačku, navodeći da će gasovod ugroziti energetsku bezbednost Evrope.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
15 Beograd