fbpx
Skip to main content
Nafta

Ovako ćemo da ulažemo: Najveći naftaši znaju!

Foto: Profimedia
Zajednička odgovornost svih strana za stabilnost naftnog tržišta

Saudijska Arabija i Rusija saglasile su se da prošire saradnju u energetskom sektoru, pogotovu na polju nafte i gasa.

To su nedavno saopštili su ruski ministar za energetiku Aleksander Novak i saudijski ministar za energetiku, industriju i rudne resursle Halid al-Falih.

Strane su se saglasile i da zajedno rade sa svim potpisnicima na deklaraciji o saradnji kako bi stvorile dugoročnu strukturu za saradnju, kao i da bi pozvale na saradnju drugih velikih proizvođača nafte.

Dve strane nameravaju da se rukovode principom težnje ka balansiranom tržištu koje se oslanja na dovoljno i sigurno snabdevanje, navodi ruska agencija. 

OŠTRA reakcija Kine na Trampove tarife: Vraćaju Amerima ISTOM MEROM

Drugi princip je, dodaje, zajednička odgovornost svih strana za stabilnost naftnog tržišta.

 - Strane nameravaju da obezbede podršku za naftu i gas kao ključne elemente globalne energetske ravnoteže u oblikovanju globalne regulatorne agende - pozivajući se na zajedničko saopštenje. 

Francuzi lupili ŽESTOK ŠAMAR Trampu zbog IRANA! SANKCIJE PADAJU U VODU!

Uz to, Rusija i Saudijska Arabija nameravaju da podrže investiranje u naftni i gasni sektor kako bi zadovoljile rastuću potrebu za naftom i kompenzovale prirodni pad proizvodnje. 

Takođe, planiraju da pojačaju ulaganje u energetski sektor u cilju povećanja energetske efikasnosti i stabilnosti globalne ekonomije, uz ubrzanje tehnološkog napretka. 

Dve strane su se dogovorile i da zajedno rade na obuhvatnom bilateralnom sporazumu, uzimajući u obzir gorepomenute principe.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd