fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin i Angela Merkel

Putin u Berlinu otkrio šta je ključno u saradnji sa Nemačkom (VIDEO)

Foto: Profimedia
Severni tok 2 ne isključuje mogućnost tranzita gasa preko Ukrajine

Rusija pridaje veliki značaj razvoju obostrano korisne saradnje sa Nemačkom, a energetika je jedan od naših prioriteta, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je u obraćanju medijima u zamku Mezeberg, na oko 70 km od Berlina, a pre početka sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rekao da je Rusija spremna da nastavi da radi na pitanju rešavanja situacije u Ukrajini, i da će o tom pitanju diskutovati na sastanku, prenosi ruska agencija Tas s.

Ruski lider je poručio da sve mora biti urađeno za sirijske izbeglice kako bi se vratile u svoju zemlju.

Putin je rekao i da je Siriji potrebna pomoć za obnovu i kako bi se osigurao bezbedan povratak izbeglica svojim domovima. 

Nemačka kancelarka Angela Merkel je, pre početka zvaničnog sastanka sa Putinom, rekla da bi Nemačka i Rusija trebalo da rade zajedno na pronalaženju rešenja u Ukrajini, kao i da humanitarna kriza u Siriji mora biti izbegnuta.

Projekat izgradnje gasovoda Severni tok 2 će omogućiti Evropi da zadovolji rastuću tražnju za energentima i ne isključuje mogućnost tranzita gasa preko Ukrajine, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

 

Pročitajte i:

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd