fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

RASTE SRPSKO GASNO TRŽIŠTE: Predsednik Srbije razmatrao nove projekte sa predstavnikom "Gasproma"

Tanjug/​Dimitrije Goll
Na sastanku je konstatovano da je nastavljen rast isporuke ruskog gasa na teritoriji Srbije, koji je u 2018. godini iznosio 2.150.000.000 metara kubnih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Upravnog odbora "Gasproma" Aleksejem Milerom, sa kojim je razgovarao o razvoju srpskog gasnog tržišta.

SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U!

SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U!

Na sastanku je konstatovano da je nastavljen rast isporuke ruskog gasa na teritoriji Srbije, koji je u 2018. godini iznosio 2.150.000.000 metara kubnih, što predstavlja rezultat rasta srpske privrede, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Tokom susreta razmatrani su i novi gasni projekti, koji bi trebalo da povećaju energetsku bezbednost Srbije i sigurnost u snabdevanju ovim značajnim energentom.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić i Aleksej Miler
Tanjug/​Dimitrije Goll

Sagovornici su se saglasili da prioritet predstavlja projekat proširenja podzemnog skladišta gasa "Banatski dvor" sa 450.000.000 na 750.000.000 metara kubnih, kao i izgradnja gasno-transportnog sistema na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom, koji bi trebalo da obezbedi diversifikaciju snabdevanja gasom za ceo region.

Sastanku predsednika Vučića sa predsednikom UO "Gasproma" Aleksejem Milerom prisustvovali su i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin i ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić, navedeno je u saopštenju. 

 

Pročitajte i:

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd