fbpx
Skip to main content
Gasprom

Rusi pregovaraju sa Ankarom o drugom kraku Turskog toka

Foto: Profimedia/ilustracija
Prva linija gasovoda Turski tok će snabdevati gasom samo Tursku, dok će druga služiti za dopremanje ruskog gasa do južne i jugoistočne Evrope

Gasprom pregovara sa Turskom o ruti drugog kraka gasovoda Turski tok preko teritorije te zemlje, izjavio je danas zamenik direktora Gasproma, Vitalij Markelov.

- Što se tiče drugog kraka, spremnost u pogledu realizacije ruskog segmenta je visoka - poručio je on, a prenosi ruska agencija Tas s.

Kada je reč o prelasku gasovoda preko turske teritorije, Gasprom "sa turskom stranom sada vodi relevantne pregovore o implementaciji tog projekta".

Ruska gasna kompanija je pre dve nedelje saopštila da je završena izgradnja podvodnog dela prvog kraka gasovoda Turski tok, a da će druga linija gasovoda biti položena u trećem kvartalu 2018. godine.

Gasprom
Foto: Profimedia

Prva linija gasovoda Turski tok će snabdevati gasom samo Tursku, dok će druga služiti za dopremanje ruskog gasa do južne i jugoistočne Evrope.

Svaki krak gasovoda će imati kapacitet od po 15,75 milijardi kubnih metara gasa godišnje, a ukupna vrednost projekta procenjena je na 11,4 milijarde evra. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd