fbpx
Skip to main content
Gasovod

Sve spremno za početak izgradnje GASOVODA u Srbiji: Obezbeđeno 300 MILIONA EVRA, radovi počinju u MARTU!

Foto: Profimedia
Srbija sa partnerima spremna za izgradnju gasovoda

Izgradnja gasne interkonekcije kroz Srbiju od bugarske do mađarske granice počeće krajem marta ili početkom aprila, izjavio je danas generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović i poručio da ne vidi nijednu primedbu Energetske zajednice koja moze da stopira projekat Turskog toka.

PREDUZETE NOVE MERE: Venecuela ima plan kako da "preživi" američke sankcije!

Na sednici skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Bajatović je rekao da se mišljenje Srbije ne razlikuje od mišljenja Energetske zajednice po pitanju energetske bezbednosti i potrebe da postoji takva infrastruktura namenjena pre svega, jugoistočnoj Evropi, ali da različito gledaju na pitanje konkurencije.

- Ne gledamo isto na to, sve mere koje je tražila Energetska zajednica su legitimne, ne vidim nijednu primedbu koja može da stopira projekat Turskog toka. Takvih primedbi i nema - rekao je Bajatović.

Gasovod
Foto: Profimedia

On je naveo da je siguran da će srpska Agencija za energetiku doneti pozitivno rešenje za izgradnju gasne interkonekcije te da će se projekat izgradnje Turskog toka desiti.

- Srbija je spremna za izgradnju ovog projekta i prvih 300 miliona evra je obezbeđeno, dodatno finansiranje je obezbeđeno u prvom koraku, u drugom će biti klasično projektno finansiranje, a izgradnja počinje krajem marta, početkom aprila. Izgradnja bi trebalo da bude završena do 15 decembra - rekao je Bajatović.

POTPISAN SPORAZUM: Rusija i Srbija zajedno razvijaju inovacije u elektroenergetici!

On je dodao da je Srbija sa partnerima spremna za izgradnju gasovoda.

Na sednici Odbora za privredu prisustvovali su direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, direktor Agencije za energetiku i predstavnici drugih nadležnih organa.

 

Pročitajte i:

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd