Skip to main content
Aleksandar Vučić

"UČINIĆEMO SVE DA GRAĐANI IMAJU TOPLU ZIMU" Vučić uputio važne reči građanima

Foto: Printscreen
Vučić je kazao da je obezbeđen i interventno uvoz kroz vraćanje električne energije, kada TENT sredinom decembra bude ponovo otvoren.

- Učinićemo sve da građani budu sigurni da imaju toplu zimu, dovoljno gasa, struje, da neće biti isključenja, kakvih će biti svakako u drugim zemljama - podvukao je danas predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić nakon sednice Predsedništva stranke.

Vučić je, obraćajući se novinarima, preneo da je Predsedništvo SNS obavestio o aktuelnoj situaciji.

- Razgovarali smo šta je pred Srbijom - važne stvari kao što su borba protiv korone, borba za živote ljudi, borba za dalji ekonomski napredak zemlje, za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, i kao ključna tema koja se nameće u svetu borba za energetsku bezbednost Srbije, te i povećanje životnog standarda. U skladu s tim donosimo planove i programe. Obavestio sam članove Predsedništva da smo preduzeli značajne korake u energetici, pokrenuli rezervu kako bi se cena spustila - objasnio je on.

Vučić je kazao da je obezbeđen i interventno uvoz kroz vraćanje električne energije, kada TENT sredinom decembra bude ponovo otvoren.

Ukazuje da je Srbija time obezbeđena, ali dodaje da će nas svakako pogađati događaji na evropskom i svetskom tržištu struje, jer će se uvećavati cene drugih stvari, kao što je građevinski materijal.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd