fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin i Aleksandar Vučić

VUČIĆ: ''Hoćemo najbolji i najeftiniji gas, a to je ruski!''

Tanjug/​Tanja Valić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se radi na izgradnji gasnog Turskog toka kroz Srbiju i da Srbija hoće za svoje građane najbolji i najeftiniji gas, a to je ruski gas

Upitan da li je razmatran nastavak Turskog toka i šta može ometati realizaciju projekta s obzirom na pritisak na Srbiju od strane EU, Vučić je rekao da Srbija očekuje mnogo od Turskog toka i da je mnogo toga urađeno do sada, mnoge procedure su završene.

POTPISAN SPORAZUM: Rusija i Srbija zajedno razvijaju inovacije u elektroenergetici!

- Ne znam kakvi su pritisci na neke druge kroz čije teritorije gasovod Turski tok treba da prođe, sa Srbijom Rusija nije imala tu vrstu problema. Mi smo na takvu vrstu pritisaka otporni, naš narod mora da dobije gas, naša preduzeća moraju da dobiju gas - reako je predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić
Tanjug/​Tanja Valić

On je podsetio da je Srbija do sada gas dobijala preko Ukrajine i Mađarske, ali da je plan da ubuduće od Turskog toka dobijamo gas, preko Bugarske, te da se zbog toga gradimo taj gasovod.

- Za Srbiju je to od izuzetnog značaja. Znam da su Nemci sve što je bilo do njih već izgradili po pitanju Severnog toka. Već je oko 500 kilometara izgrađeno pod vodom. I mi kao i drugi imamo pravo da dobijemo gas - rekao je Vucić.

MODERNIZACIJA Đerdapa 2: U Beogradu danas potpisivanje i proširenje Banatskog dvora

Kako kaže naslušao se priča "po celom svetu" odakle će sve gas u srbiju da stigne, ali da nije video drugi gas osim ruskog.

- Nudili su drugi tečni gas, ali duplo skuplje. Mi da plaćasmo dvostruko više cene nemamo i nemožemo, iako ekonomski stojimo bolje. Hoćemo da nabavljamo najbolji i najeftiniji gas za naš narod i naši zemlju, a to je ruski gas - zaključio je on.

 

 

Pročitajte i:

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd