fbpx
Skip to main content
Fugeri

KIRIJA U OVOM GRADU JEDAN EVRO GODIŠNJE! Dovoljno je da ispunite SAMO OVE USLOVE (FOTO)

Liste čekanja za useljenje iznose oko 4 godine, a da bi se neko uopšte razmatrao za useljenje, mora ispunjavati neke uslove

Liste čekanja za useljenje iznose oko 4 godine, a da bi se neko uopšte razmatrao za useljenje, mora ispunjavati neke uslove

Fugeri, mesto u bavarskom gradu Augsburgu, jeste najstariji stambeni kompleks u upotrebi na svetu, a godišnja stanarina u njemu košta manje od jednog evra.

U BEOGRADU STAN OD 100 KVADRATA ZA 200 EVRA: Zvuči primamljivo, ali postoji JEDNA caka!

Ovaj kompleks napravio je Jakob Fuger, jedan od najbogatijih i najmoćnijih finansijera u istoriji, koji je svojim naslednicima ostavio više od sedam tona zlata. Imao je poslovne veze sa Vatikanom, Rimskim carstvom i Habsburzima.

Fugeri
Foto: Profimedia

Nezadovoljan materijalnim dobrima, Jakob je bio posvećen činjenju dobrih dela. Uz pomoć svog brata, on je finansirao izgradnju Fugeria sa početnim depozitom od 10.000 guldena, između 1514. i 1523. godine.

Ovaj kompleks za siromašne ponudio im je usko povezanu religioznu zajednicu sa veoma jeftinim smeštajem.

KO ZOVE OGLAS ZA IZNAJMLJIVANJE STANA NA DAN: Beograđani, ali ne da odmaraju u njima!

Stanovnici su većinom bili zanatlije i nadničari, a od 1681. do 1694. godine Fugeri je domom zvao i pradeda Volfganga Amadeusa Mocarta, poznatog austrijskog kompozitora.

Fugeri
Foto: Profimedia

Njegovi stanovnici plaćaju istu kiriju kao i 1520. godine, koja iznosi 1 tadašnji gulden, a današnjih 88 centi, što Fugeri čini veoma popularnim mestom za stanovanje.

Liste čekanja za useljenje iznose oko 4 godine, a da bi se neko uopšte razmatrao za useljenje, mora ispunjavati neke uslove.

Fugeri
Foto: Profimedia

Uslovi da postanete žitelj ovog mesta

Ako želite da vam Fugeri bude dom, morate biti katolik i učestvovati u tri dnevne molitve, imati više od 60 godina, živeti najmanje 2 godine u Augsburgu i biti skromnog materijalnog stanja, ali bez duga.

Od stanovnika se očekuje i da doprinose zajednici time što će preuzeti ulogu noćnog čuvara, crkvenjaka ili baštovana.

NOVI HIT - SEKS KIRIJA: Ovakve usluge stanodavci u Beogradu traže od devojaka iz unutrašnjosti!

Za one koji pak ne ispunjavaju uslove, tu je uvek turistički obilazak: ovo mesto godišnje poseti oko 200.000 turista, a zanimljiva istorija, kao i socijalna komponenta, doprinose zanimanju za ovo neobično nemačko mesto.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd