fbpx
Skip to main content
Čovek na moru

NEOČEKIVAN OBRT ZA BUŠENJE NAFTE U CRNOJ GORI: Rasteruju turiste, ali ne tamo gde ste mislili!

Foto: Profimedia/ilustracija
Bušenje nafte u Jadranskom moru biće rađeno najsavremenijom tehnikom.

Tvrdnje da naftne bušotine mogu dovesti do "gašenja" turizma u Crnoj Gori, demantovao je predsednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović. Međutim, posledice ovog poduhvata ipak će osetiti susedna Hrvatska.

- Nije mi poznato da je bilo gde u svetu došlo do gašenja turizma zbog istraživanja nafte i gasa, čak znam određene delove sveta gde bušotine i turizam idu paralelno i to su možda najpopularnije turističke destinacije. Da ne idemo dalje od Rima, Venecije, Dalida- rekao je Radulović.

OTVORENO PISMO CRNOGORSKE UČITELJICE: Između ćirilice i hleba, biram - ĆIRILICU!

Po njegovim rečima, turisti niti odlaze niti dolaze zbog naftnih bušotina. 

- Naprotiv, to nema veze jedno sa drugim. Gosti će doći ukoliko mi neke druge stvari uradimo, kao na primer: unapredimo našu ponudu, budemo atraktivniji i lakše dostupni, onda ćemo imati veći broj gostiju nezavisno bilo bušotina ili ne bilo - objasnio je Radulović. 

budvanska plaža
Foto: Profimedia

Međutim, predsednik Crnogorskog turističkog udruženja ne isključuje mogućnost da protivnicima ovog projekata, isti ne odgovora iz nekih drugih razloga, a ne ekoloških. Kako ističe Radulović, ukoliko bi i došlo do ekološkog incidenta Crna Gora bi najmanje bila ugrožena. 

Zemljotres na području Kotor Varoša 3,2 stepena po Rihteru!

- Ako ćemo da pričamo o ekološkoj ugroženosti, onda bi mnogo više bila ugrožena Južna Dalmacija nego Crna Gora, jer se bušotine nalaze tačno na mestu gde teče morska struja, koja je dosta jaka i ide od Albanije pored Crne Gore prema Hrvatskoj. Prema tome, ukoliko dođe do nekih ekoloških problema više bi Hrvatska stradala nego Crna Gora, koja to ne bi ni osetila -  priznaje Radulović. 

SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA PUTU NIKŠIĆ-PODGORICA: Poginuo kandidat za poslanika DPS-a! (FOTO)

Bušenje Jadranskog mora biće rađeno najsavremenijom tehnikom što, tvrdi on, skoro da i isključuje mogućnost ekološkog incidenta. 

-Takođe znam i šta bi značio pronalazak nafte i gasa ne samo za crnogorsku ekonomiju već i za narod Crne Gore- zaključio je Radulović.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
19 Beograd