fbpx
Skip to main content
Poljaci

POLJACI URLAJU OD BESA: Mrze Ruse, a sada mrze i RUBLJU, razlog tome je NEVEROVATAN!

Foto: Profimedia/ilustracija
Ovo je još jedan banalan primer negativnog stava Poljske prema sovjetskoj prošlosti i današnjoj Rusiji.

Posle Litvanije i Letonije i Poljska je protestovala zbog toga što je Narodna banka Rusije pustila u opticaj specijalne novčiće od pet rubalja u čast slavne sovjetske Crvene armije i prestonica evropskih zemalja koje je oslobodila na kraju Drugog svetskog rata od nacističke nemačke okupacije.

Serija moneta koju je 1. avgusta pustila u opticaj ruska centralna banka u čast Crvene armije nazvana je "Gradovi prestonice država koje je sovjetska armija oslobodila od nemačkih fašističkih okupatora" a na novčićima su Beograd, Berlin, Bratislava, Budimpešta, Bukurešt, Beč, Kijev, Kišinjev, Minsk, Prag, Riga, Talin, Vilnijus, Varšava.

PRED HILJADAMA VERNIKA U POLJSKOJ: Pogledajte kako je izgledao PAPIN PAD! (FOTO)

Na svakom novčiću je datum kada je grad oslobođen i zgrada po kojoj se prepoznaje panorama toga grada.

Poljsko Ministarstvo napalo je Rusiju da ta verzija istorije ne nailazi na razumevanje kod Poljaka i samo udaljava perspektivu uspostavljanja dobrih partnerskih odnosa sa Rusijom.

BANKARI ŠOKIRANI, GRAĐANI ODUŠEVLJENI: Poljska uvela porez bankama! Dobijeni novac ide za decu!

Poljaci
Foto: Profimedia/ilustracija

Litvanija i Letonija pre Poljske su napale Moskvu zbog nove rublje jer je kako su navele diplomatije obe zemlje, oslobođenje od Hitlerove Nemačke samo je Litvaniji i Letoniji donelo decenije nove "okupacije - sovjetske".

- Nikakve geopolitičke promene od kraja Drugog svetskog rata ne mogu da ospore značaj pobede nad fašizmom za sve narode Evrope i sveta. I toj pobedi su posvećeni novčići - odgovorila je na proteste ruska centralna banka.

Pročitajte i:

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd