fbpx
Skip to main content
Zorana Mihajlovic

MIHAJLOVIĆ: Od 1. marta radovi na izgradnji autoputa Surčin-Obrenovac!

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić
Sve spremno za početak radova...

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je najavila danas da će 1. marta početi radovi na gradnji autoputa Surčin - Obrenovac, koja će biti završena u novembru 2019.

Mihajlović je na konferenciji za novinare u vladi povodom realizacije kinskih i ruskih infrasturkturnih projekata, rekla da je ukupna vrednost infrastrukturnih projekata sa Kinom 2,44 miliona dolara, od čega je 1,44 milijarde dolara vrednost projekata u oblasti saobraćaja.

VOZAČI, LEPA VEST ZA PRAZNIKE: Od Ljiga do Preljine i u januaru besplatno

Kada je reč o kreditu Ruske Federacije za modernizaciju železnice, Mihajlović je rekla da su od ukupne vrednosti od 941 milion dolara, uključujući učešće Srbije, već ugovoreni projekti u vrednosti od blizu 700 miliona dolara.

Autoput u Srbiji
Foto: Profimedia

- Radovi na izgradnji dela Koridora 11, autoputa, Surčin-Obrenovac trebalo bi da počnu 1. marta, u zoni novog mosta na Savi, koji će biti deo ove deonice. Imamo spremnu projektnu dokumentaciju, a završena je i eksproprijacija u zoni mosta - rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da će se dozvole za gradnju na ovoj deonici izdavati fazno.

- Rok za završetak radova na izgradnji ove deonice je novembar 2019. godine -  rekla je ministarka.

MIHAJLOVIĆ NIKOLIĆU: Izađite i javno kažite da li ćete se kandidovati

Potpredsednica vlade je rekla da očekuje da radovi na deonicama od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, ukupne dužine 50,2 kilometra, koje gradi kineska kompanija "Shandong Hi-Speed Group" budu završeni u roku, odnosno u novembru 2017.

- Na taj način, imaćemo ove godine završen auto-put od Obrenovca do Preljine -  rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, oko 240 kilometara će biti rekonstruisano iz ruskog kredita, između ostalog i šest deonica na železničkog Koridora 10, na kojima će se vozovi kretati brzinom od oko 100 ili 110 kilometara na čas", rekla je Mihajlović.

Zorana Mihajlovic
Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Mihajlović je najavila da će radovi na deonici Stara Pazova-Novi Sad, koja koja je deo brze pruge Beograd-Budimpešta, početi u maju, kad je planiran i novi sastanak sve trstrane učesnice u ovom projektu - Kine, Mađarske i Srbije.

Ona je podsetila da će se deonica Surčin - Obrenovac radi zajedno sa Kinezima, odnosno kompanijom CRBC koja će biti glavni izvođač radova.

Mihajlović je rekla da je kada je reč o ruskom kreditu od ukupno 941 milon dolara dogovorena realizacija radova vrednih oko 700 miliona.

Ona je rekla da će rekonstrukcija dela pruge Beograd - Bar od Resnika do Valjeva biti završeni u novembru.

MIHAJLOVIĆ: Radovi za Koridor 11 od Surčina do Obrenovca kreću u martu

Na pitanje o grčkom Aktoru za četiri deonice istočnog Koridora 10, ona je izrazila očekivanje da će i tu biti ispoštovan predviđeni rok za završetak Koridora 10 odnosno da će biti završen do kraja ove godine ili u prvom tromesečju 2018. godine.

Ona je rekla da mora da više ljudi da bude na Aktorovim deonicama i da očekuje da je Koridori Srbije izveste kakav plan imaju da se problem reši.

- Rešavali smo i teže stvari, rešićemo i ovo - dodala je Mihajlović.

Na pitanje kako idu radovi na deonici Srpska Kuća - Levosoje na jugu Koridora 10, ona je rekla da je bio preprojektovan deo kod Južne Morave, da je sada to na revizionoj komisiji i da će taj problem biti rešen.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd