fbpx
Skip to main content
Najjeftiniji aranžmani

10 DANA NA MORU ZA 49 EVRA: Ovo su NAJJEFTINIJA letovanja na Sajmu turizma

Foto: SD/ilustracija
Mnoge agencije imaju izuzetno jeftine ponude koje važe samo na Sajmu turizma, ali treba biti oprezan kako bi se odbarala prava destinacija

Letovanje za manje 100 evra. Mnoge turističke agencije izašle su upravo sa ovakvim ponudama kako bi privukle nove klijente tokom trajanja Sajma turizma u Beogradu.

Najjeftinija ponuda za letovanje u Grčkoj trajanju od deset dana, koje zahvata poslednju nedelju maja i prvu sedmicu juna, košta 49 evra. U pitanju su destinacije na Halkidikiju (Kasandra i Sitonija), a tvrdnje agencija da je već tada toplo Egejsko more nisu lažne. Naime, Egejsko more je manje duboko od Jadranskog, Jonskog i Sredozemnog, pa na njemu sezona kupanja traje od maja do oktobra.

DA VAM SE ZAVRTI GLAVI: Ovo su NAJSKUPLJI aranžmani na Sajmu turizma

Za one koji više vole grčka ostrva, moguće je otići na desetodnevni odmor na Lefkadu za 79 evra. Međutim, ovde je caka upravo u tome što su u pitanju aranžmani krajem maja i početkom juna, a Jonsko more je najtoplije za kupanje tek sredinom juna. Nije nemoguće kupati se u Jonskom moru i pre 15. juna, ali samo za one koji vole plivanje u hladnoj vodi.

Kod Lefkade postoji još jedna „kvaka“, a to je da su najlepše plaže kao što su Egremni, Porto Kaciki, Milos ili Katizma na zapadnoj strani ostrva, dok se apartmani turističkih agencija uglavnom nalaze na istoku. Do najlepših plaža je izuzetno teško doći kopnenim putem, pa kod letovanja na Lefkadi treba uračunati i ne male troškove za svakodnevne izlete do najlepših plaža.

VUČIĆ OTVORIO SAJAM TURIZMA: Srbija je sve više atraktivnija za strane turiste (FOTO)

Naporan odlazak do najlepših plaža se nesumnjivo isplati jer će vas svaka od nabrojanih ostaviti bez daha, ali agencije vas neće upozoriti da Lefkada baš zbog toga nije povoljna za one sa izuzetno malom decom ili one koji ne vole duge šetnje i vožnju brodom.

Od grčkih ostrva za koja se aranžmani nude jeftino u predsezoni ili na samom startu i kraju sezone (prva polovina juna, poslednja nedelja avgusta, prva nedelja septembra) za porodice sa decom su odlični Tasos, Evija i Krf. Za avanturiste i ljubitelje divlje prirode savršena ostrva su Kefalonija, Itaka i Zakintos.

More je bez sumnje najtoplije na Halkidikiju, ali treba imati u vidu da u julu u avgustu to ponekad ume i da smeta jer ulazak u vodu ne osveži dovoljno na vrelom suncu.

Lefkada, Grčka
Foto: Profimedia

Od jeftinijih aranžmana do 150 evra mogu se naći i destinacije u Turskoj. Mnoge agencije nude i odlazak u Egipat ili Tunis za manje od 300 evra, tvrdeći da je bezbednost turistima zagarantovana. Za one koji strahuju da će se možda predomisliti u poslednji čas i odustati od putovanja u neku od ovih manje bezbednih zemalja, agencije nude i takozvano osiguranje od otkaza puta, ali se ono dodatno naplaćuje.

Od najjeftinijih krstarenja, koja inače koštaju po nekoliko hiljada evra, pronašli smo ponudu za plovidbu Jadranom u iznosu od 890 evra.

Za one sa dubljim džepom agencije su na Sajmu turizma spremile razne ekskluzivne ponude koje možete pogledati KLIKOM OVDE.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
12 Beograd