fbpx
Skip to main content
Šalter

BESPLATNE AKCIJE! Stiže još 1.519 dinara, a ako ih niste podigli do sad možete dobiti preko 10.000 DINARA

Foto: Profimedia/ilustracija
Trk na šalter

Nadzorni odbor Aerodroma "Nikola Tesla" sazvao je redovnu skupštinu za 18. mart na kojoj će, između ostalog, biti podeljena i prošlogodišnja dobit. Nakon toga bi građani trebalo da dobiju dividendu u neto iznosu od 1.519,32 dinara po akciji.

Rakiju izvozimo u Evroazijsku uniju, a Evropsku uniju - "udara u glavu"

Rakiju izvozimo u Evroazijsku uniju, a Evropsku uniju - "udara u glavu"

- Prošlogodišnja dobit koja će biti podeljena, bila je vanredno visoka usled činjenice da je kompanija u decembru naplatila inicijalnu koncesionu naknadu od 501 milion evra. Predložena dividenda u bruto iznosu je 1.784,44 dinara po akciji, a kada se to pretvori u neto iznos umanjen za porez od 15 procenata, dobije se 1.519.32 dinara po akciji - navodi glavni broker "Momentum sekjuritis" Nenad Gujaničić koji dodaje da pravo na dividendu imaju akcionar koji su posedovali te akcije na dan 31. decembar prošle godine.

Ljudi čekaju u redu na šalteru
Foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, isplata će verovatno biti veoma brzo posle skupštine, a svi građani koji su imali pravo na besplatne akcije, dobili su po jednu akciju Aerodroma.

- Računajući dividende iz prošlosti, od Aerodroma su građani dobili ukupno 1.780 dinara - kaže Gujaničić.

Komentarišući kako se sada akcije Aerodroma "Nikola Tesla" kotiraju na berzi kaže:

Proverite jeste li na SPISKU jer danas možete da podignete i 5.400 dinara!

Proverite jeste li na SPISKU jer danas možete da podignete i 5.400 dinara!

- Što se riče tih akcija, one beleže silazni pad i to je upravo posledica činjenice da je prošao presek za isplatu vanredno visoke dividende - objašnjava Gujaničić i dodaje da s obzirom na to da će u bliskoj budućnosti dividende biti značajno niže, za očekivati je nastavak pada cene ove akcije.

Podsetimo da je krajem avgusta prošle godine na ime dividendi od NIS-a na račune građana uplaćen 181 dinar na ime pet akcija. Takođe, sredinom jula na ime dividendi od "Telekoma Srbija" na račune je uplaćeno 267,53 dinara, što je iznos za 31 akciju.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd