Skip to main content
Dinari

BESPOVRATNA SREDSTVA: Nezaposlenima 180.000 dinara za samozapošljavanje

Foto: Profimedia
U Prijepoljskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje svečano su dodeljena 33 ugovora nezaposlenima kojima je odobrena subvencija za samozapošljavanje u iznosu od 180.000 dinara. Novac za ovu namenu u iznosu od šest miliona dinara obezbedile su Nacionalna služba za zapošljavanje i lokalna samouprava.

U poslednje dve i po godine opština Prijepolje izdvojila je blizu 23 miliona dinara za realizaciju mera predviđenih Lokalnim akcionim planom zapošljavanja i programe sufinasiranja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Ugovore za 33 nezaposlenih uručili su direktorka filijale nacionalne Službe za zapošljavanje Ana Pejović i zamenik predsednika opštine Prijepolje Stanko Kijanović.

NAPOKON SE DESILO: Benzin jeftiniji skoro tri dinara, a evo koliko košta DIZEL

VEČERAS IZVLAČENJE: Otkriveno kako da dobijete čuvenu SEDMICU NA LOTOU

- Podsticajna sredstva su bespovratna - kazala je Pejovićeva i dodala da je ovim programom samo u 2018. posao dobilo 85 građana. Subvencija podrazumeva jednokratnu naknadu, a obaveza korisnika je da rade najmanje godinu dana i plaćaju poreze i doprinose - istakla je direktorka.

Prijepolje

Zamenik predsednika opštine Stanko Kijanović je napomenuo da kvalitetna saradnja lokalne samouprave i NSZ ima za rezultat rešen problem nezaposlenosti za skoro 230 osoba.

Država deli 100.000 BESPLATNIH VAUČERA za odmor u Srbiji naredne godine: Evo koji su USLOVI

- Znamo da veliki centri zbog neuposlenosti u malim sredinama kao što je naša, odvlače ljude odavde. Ako nećemo da siromašimo i da ostajemo bez stanovništva moramo ići u ovakve projekte kojima ćemo pomoći ljudima da ostanu na ovim prostorima - istakao je Kijanović.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
16 Beograd