Skip to main content
zgrada

Otkrivene cene stanova u zemljama bivše Jugoslavije: Evo gde možete naći NAJJEFTINIJE

Foto: Srbija Danas
Zanimljive informacije

Kako je trava u komšijinom dvorištu uvek zelenija, Srbi se najčešće pitaju kakav je standard, kvalitet života, plate u zemljama bivše Jugoslavije. Iz tog razloga Telegraf.rs uporedio je cene stanova od oko 30 kvadrata u centru glavnih gradova naših komšija, sa cenama u centru našeg Beograda.

Kada se zaviri u komšijino dvorište, dobiju se zanimljivi podaci

TOTALNI HIT! Izdaje se namešten stan, potpuno besplatno!

Nasledili ste stan od pokojnika, ali za to morate da PLATITE OVOLIKO da bi stvarno postao vaš

1. Garsonjera u centru Zagreba, Hrvatska - Naime, naš "sused" Zagreb ima prilično visoke cene stanova koji imaju kvadraturu od oko 30 kvadrata, bar za srpski novčanik, s obzirom na to da moraju da izdvoje najmanje 77.000 evra, a taj iznos ide i do 90.000 evra.

Naravno da cena nekretnine zavisi od kvaliteta stana, zgrade, spratnosti. Verovatno da garsonjera od "samo" 77.000 evra ima "nisku" cenu, jer su potrebna dodatna ulaganja.

2. Garsonjera u centru Ljubljane, Slovenija - Ako ste mislili da je cena u Zagrebu paprena, podatak koji dobijen sa sajta za nekretnine u Sloveniji ostaviće vas bez teksta.

Naime, cene garsonjera u centru ovog glavnog grada idu do nestvarnih 150.000 evra, za potpuno istu kvadraturu kao u Zagrebu.

Naravno, može da se nađe stan i po povoljnijoj ceni, ali najjeftinija garsonjera ima vrednost od 85.000 evra.

3. Garsonjera u centru Skoplja, Makedonija - U centru ovog grada trenutno u ponudi nema puno garsonjera, tačnije stanova od oko 30 kvadrata, ali na osnovu onoga što se nudi, evidentno je da ni ovde cene nisu niske, ali su niže nego u prethodna dva grada. Svakako da su nama ove cene dostupnije.

Naime, garsonjera od oko 30 kvadrata u ovom gradu može da se kupi za 70.000 evra.

stan
Foto: Profimedia

4. Garsonjera u centru Podgorice, Crna Gora - Kad se zaviri u dvorište ovog komšije, primeti se da su ovde cene daleko jeftinije nego u pomenutim gradovima.

I kod njih cena varira u zavisnosti od sprata, kao i od stanja u kome se stan nalazi, ali su nama ove cene približnije. Naime, cene se ovde kreću od 35.000 evra pa do 43.000 evra, što je tri puta manja cena nego u Ljubljani.

5. Garsonjera u centru Banja Luke, Republika Srpska - U ovom gradu su cene slične kao u Podgorici. Za kupovinu stana od 34 kvadrata u ovom gradu, morali biste da izdvojite oko 36.000 evra, a cene idu do 39.100 evra. Nakon cena iz Zagreba i Ljubljane, ovo deluje kao primaljiva ponuda.

Banjaluka od svih komšija ima najniže cene garsonjera.

U ovoj zemlji nema plate ispod 2.000 evra, a redovno isplaćuju i trinaestu platu

6. Garsonjera u centru Sarajeva, Bosna i Hercegovina - Najniže cene garsonjera su u ovom glavnom gradu koji je ranije bio jedan od gradova Jugoslavije.

Na osnovu podataka dobijenih preko sajtova koji se bave prodajom nekretnina, najniža cena garsonjere u Sarajevu je 27.000 evra, a najviša je 34.300 evra, što je pet puta manja cena nego u Ljubljani.

Ljubljana, na osnovu ovih podataka ima najviše cene garsonjera koje se nalaze u samom centru grada.

7.  Garsonjera u centru Beograda, Srbija - Nakon cena garsonjera u centru gradova bivše Jugoslavije, može se reći da se Beograd nalazi u "zlatnoj sredini", s obzirom na to da se cene kreću između 49.000 i 77.000 evra, u zavisnosti od kvaliteta stana, same zgrade, spratnosti i drugih karakteristika koje određuju vrednost nekretnine.

Beograd nije ni najskuplji ni najjeftiniji, to je zaključak do koga se lako dođe kada se zaviri u "dvorišta" naših suseda.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
27 Beograd