fbpx
Skip to main content
cena stana

CENE NEKRETNINA RASTU I TU NIJE KRAJ: Ovo je detaljan cenovnik stanova u Srbiji, najjeftiniji kvadrat 452 evra

Foto: Profimedia
U godini kada je zbog korone praktično stajalo sve - cene nekretnina i dalje rastu.

Rekordna prodaja podigla je cene nekretnina širom Srbije i rastu nije kraj, tvrde analitičari. Prosečna cena kvadrata u novogradnji u našoj zemlji u prošloj godini iznosila je 1.415 evra, što je rast za 1,8 odsto za godinu dana - i to u godini kada je zbog korone praktično stajalo sve.

SNIŽENJE SAMO U IZLOGU: Domaći trgovci u radnjama i u onlajan prodaji oglašavaju i lažne akcijske popuste 

SNIŽENJE SAMO U IZLOGU: Domaći trgovci u radnjama i u onlajan prodaji oglašavaju i lažne akcijske popuste 

GORIVO PONOVO 180 DINARA? Ovo niko nije očekivao, cene nafte otišle u nebesa, ali to nije ono najgore

GORIVO PONOVO 180 DINARA? Ovo niko nije očekivao, cene nafte otišle u nebesa, ali to nije ono najgore

MAGIČNI TREĆI PAKET NOVČANE POMOĆI DRŽAVE: Finansijska pomoć ovog puta i za NEZAPOSLENE

MAGIČNI TREĆI PAKET NOVČANE POMOĆI DRŽAVE: Finansijska pomoć ovog puta i za NEZAPOSLENE

Najskuplji je bio kvadrat novogradnje u Beogradu i to u centralnoj opštini Savski venac, sa prosečnom cenom od 3.384 evra. Najjeftiniji kvadrat je prodat u Tutinu i to za 452 evra u proseku.

Pored beogradskih opština gde je kvadrat koštao oko 2.000 evra u proseku, na ceni su bili i stanovi u Čajetini, Vrnjačkoj Banji, ali i u Novom Sadu, Užicu, Kragujevcu i Nišu.

U Beogradu i do 10.000 evra

U Beogradu je kvadrat bio najskuplji u opštini Savski Venac gde je prodat i najskuplji kvadrat u Srbiji, od nepunih 10.000 evra. Prosečna cena novogradnje u ovoj opštini iznosila je 3.384 evra, dok je prosečna površina stana bila 72 kvadrata.

stan
Foto: Profimedia

Druga najskuplja beogradska opština je Novi Beograd gde se prosečno za kvadrat stana izdvajalo 2.329 evra, zatim Vračar sa cenom od 2.173 evra za kvadrat i Stari grad gde je kvadrat u novogradnji prosečno koštao 2.652 evra.

Novi Sad

U Vojvodini se za kvadrat stana u novogradnji najviše izdvajalo u Novom Sadu. Tu je prosečna cena bila 1.247 evra, a prosečna površina stana 54 kvadrata.

Po cenama u tom delu Srbije ovaj grad prate Inđija i Pančevo gde je kvadrat prosečno koštao oko 900 evra. U Apatinu se za kupovinu stana u novogradnji u Vojvodini prolazilo najjeftinije jer je prosečna cena kvadrata ovde bila oko 513 evra.

Novi Sad
Foto: Profimedia

Region Šumadije i Zapadne Srbije

Najskuplji kvadrati novogradnje u Šumadiji i Zapadnoj Srbiji prodavani su u turističkim mestima - Čajetini (gde pripada Zlatibor) u kojoj je prosečna cena bila 1.437 evra i Vrnjačkoj banji gde je u proseku kvadrat novogradnje koštao 1.054 evra.

Njih prate Kragujevac i Užice gde je prosečna cena novogradnje bila oko 950 evra po kvadratu.

U istom ovom regionu plaćeni su i najjeftiniji kvadrati u novogradnji u prošloj godini. U Tutinu svega 452 evra za kvadrat, a recimo 568 evra u Svilajncu.

Region Južne i Istočne Srbije

Niš
Foto: Profimedia

U ovom regionu najskuplje se plaćao kvadrat u novogradnji u Nišu. Preciznije, u opštinama Medijana gde je prosečno kvadrat stajao 1.011 evra, Crveni krst gde je cena bila oko 970 evra, kao i opština Palilula u kojoj je prosečna cena kvadrata novogradnje iznosila 922 evra.

Ipak, cene kvadrata novogradnje u ovom delu Srbije nešto su niže u odnosu na ostale regione. Tako je recimo pored Niša, samo prosečna cena kvadrata novogradnje u Sokobanji prelazila sto hiljada dinara i iznosila oko 890 evra.

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
5 Beograd