fbpx
Skip to main content
dinar

Država odobrila: Ovoj profesiji plate će biti uvećane za 20 odsto

Foto: Profimedia
Lepe vesti

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prihvatilo je zahtev Mreže inspektora Srbije za povećanje plata inspektorima za 20 odsto.

To je izjavio komunalni inspektor Čačka Dragoman Paunović, koji je kazao da su danas dobili obavešenje da je prihvaćen zahtev inspektora za povećanje plata koji su izneli i obrazložili tokom učešća u javnim raspravama u Kragujevcu i Beogradu o nacrtu Zakona o zaposlenima u javnim službama. 

SPAS ZA KUĆNI BUDŽET: Čekove svakodnevno koristite za plaćanje, ali ovo MORATE znati

PAŽNJA: Ako imate OVU NOVČANICU od 5.000 dinara, za nju možete dobiti DEBELU svotu novca

Paunović je podsetio da je 800 inspektora u Srbiji potpisalo peticiju kojom su od nadležnog ministarstva zahtevali povećanje plata. 

- Tražili smo da se u Zakonu o sistemu plata prizna pravo na korektivni koeficijent, odnosno pravo na uvećanu platu u iznosu od 20 odsto, zbog specifičnosti posla - rada na terenu i različitih rizika kojima su izloženi inspektori na radnom mestu - rekao je Paunović i dodao da je rasprava sa Ministarstvom državne uprave protekla korektno i konstruktivno. 

šef i radnica
Foto: Profimedia/ilustracija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će najveće povećanje plata u javnom sektoru dobiti zdravstvo. Kako se to uklapa sa projekcijama rasta plata ostalim profesijama u javnom sektoru. 

Ekonomista Milojko Arsić izjavio je da je povećanje od deset odsto iznad mogućnosti.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd