Skip to main content
dinar

Frapantno: Evo koliko ćete uštedeti za samo 7 dana ako ostavite cigarete, ... a tek na GODIŠNJEM NIVOU (FOTO)

Foto: Profimedia
Vredi pokušati

Ako želite da prestanete da pušite, u apotekama će vam preporučiti nikotinske flastere, električne cigarete, brojne lekove ili razne čajeve i tinkture. Mi vam preporučujemo - digitron, jer kada vidite koliko ostavljanjem cigareta možete da uštedite novca, dani duvanjenja ostaće daleko iza vas.

Na zastrašujuće poruke na paklicama cigareta pušači su već oguglali, ukućane štite paljenjem cigareta na terasi, a na sva upozorenja lekara samo odmahuju rukom. Ipak, činjenica da pušaču novčanik može da bude znatno teži ukoliko se reši ove navike, uzdrmaće svakoga ko jutro počinje cigaretom.

Pušenje
Foto: Profimedia

Najjeftinija paklica cigareta košta oko 200 dinara, ali se najčešće prodaju one čija se cena kreće oko 300 dinara. Ukoliko uzmemo da pušači u većini slučajeva popuše kutiju dnevno, to znači da za nedelju dana za cigarete daju 2.100 dinara, a za čitav mesec neverovatnih 9.000. Malo li je u zemlji u kojoj je prosečna zarada samo pet puta veća? Još frapantnije zvuči podatak da se na godišnjem nivou uštedi čak 108.000 dinara, što je suma dovoljna za jedno kvalitetno letovanje.

Toga je posle samo nedelju dana postala svesna i jedna devojka koja se "viškom" novca pohvalila na društvenim mrežama.

Oni koji puše nasjkuplje cigarete i koji za kutiju odvajaju 500 dinara, uštede još više, pa će njihov kućni budžet biti bogatiji za minimum 15.000 dinara, a nije za bacanje ni ušteda od 6.000 dinara koju ostvaruju pušači koji kupuju najjeftinije cigarete.

novčanik
Foto: Profimedia

Zbog poskupljenja cigareta na svakih šest meseci mnogi pušači su prethodnih godina prešli na duvan, a kako će podizanje akciza, a samim tim i cena cigareta, da se nastavi i u godinama koje slede, tako će rasti i količina novca koji može da se uštedi. A da motivisanost naših ljudi da ostave cigarete baš iz ovog razloga raste pokazuju i istraživanja po kojima se najviše građana odlučuje za prestanak pušenja zbog zdravlja, dok je već na drugom mestu - finansijski momenat.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd