fbpx
Skip to main content
More u Bugarskoj

HOĆETE NA MORE, A NEĆETE MNOGO DA PLATITE: U ovoj zemlji LETOVANJE je PRAVA BAGATELA!

Foto: Profimedia
Ukoliko vam je dosadilo da svake godine letujete u Crnoj Gori, ili želite da posetite neku drugu zemlju koja nije Grčka a da ne potrošite mnogo para, onda je pravi izbor za vas baš ova turistička destinacija

Ukoliko se odlučite da letujete ovde možete proći i za samo 150 evra ukoliko preko neke od agencija uplatite hotel sa dve zvezdice. Ako rešite da date više novca, za 500 evra uživaćete u luksuznim hotelima sa pet zvezdica. Dakle ako ste "plićeg" džepa Bugarska je prava destinacija za vas.

More u Bugarskoj
Foto: Profimedia

U septembru, avgustu i junu boravak u Bugarskoj je jeftiniji nego u julu kada je jek sezone, pa se u tim mesecima cena smeštaja kreće od 8 do maksimalnih 30 evra po danu. Prosečna cena boravka u hotelu sa 2 i 3 zvezdice na bazi noćenja sa doručkom u pomenutom periodu je 12 evra.

Cene u Bugarskoj

U Bugarskoj možete dnevno potrošiti šest evra u supermarketu na osnovne namernice.

Domaće pivo, Koka-Kola, Kapućino, litar mleka, 10 komada jaja se u proseku kreću oko 1 evro. Beli hleb je oko 50 centi, kao i flaširana voda, kao i kilogram paradjza i jabuka ili krompira. Kafa se može naći za 0,5 evra u kafićima, a ručak u restoranu izađe do 5 evra.

Među „skupljom“ stavkom su cigarete (npr.pakla Malbora je 3 evra).

Kokteli se u kafićima kreću između tri i sedam evra.

Sve u svemu, za malo para ćete se najesti bolje nego u Srbiji koja nema more.

More u Bugarskoj
Foto: Profimedia

A evo i gradova, a sami odlučite šta želite da posetite!

Najpopularnija letovališta u Bugarskoj su Nesebar, Kiten i Sunčev breg, a tu su i Varna i Zlatni Pjasci:

  • Nesebar je grad u jugoistočnoj Bugarskoj, nalazi se u Bugaskoj regiji. U savremeno doba Nesebar je glavno turističko odredište u području s brojnim hotelima i velikim Sunčaevim bregom koje se nalazi odmah severno od Nesebara. U nekoliko prilika bio granica ugrožene imperije i zbog toga je grad s bogatom istorijom. Stari deo grada nalazi se na ostrvu koje je u novije vreme povezanom s obalom zemljouzom izgrađenim ljudskom rukom, i u njemu se nalaze dokazi osvajanja različitih civilizacija.
  • Kiten je primorsko letovalište na obali Crnog mora, koje rado posećuju i ljudi iz Srbije. Od prestonice Sofije grad je udaljen 450 km istočno. Gradsko priobalje čini niz plaža, a u pozadini se izdižu planina Strandža. Savršen je gradić za mlade, sa puno dobrih diskoteka, načičkanih radnjica i kafića.
  • Sunčev breg je najmodernije letovalište na Crnom moru smešteno je u 8km dugom peščanom zalivu koji formira polumesec, okrenut na istok. Severna deo letovališta blago se uzdiže uz poslednje obronke Stare planine.
  • Zlatni pjasci su jedno luksuzno letnje odmaralište na moru sa veličanstvenim pejzažom, šumovitim brdima koja se slivaju ka jednoj od najlepših plaža na svetu i blistavom plavom moru.Odmaralište je smešteno na obali Crnog mora, u blizini istorijskog grada Varne, najveće bugarske luke i na oko 25 km udaljenosti od aerodroma. Prirodno bogatstvo mesta Zlatni Pjasci je jedinstveno: mirno i toplo more, starogodišnje šume, plaže prekrivene finim zlatnim peskom, lekoviti mineralni potoci, kao i fantastični uslovi za odmor, sportske aktivnosti, zabavu i balneo-terapiju.

Pročitajte i:

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd