Skip to main content
More u Bugarskoj

HOĆETE NA MORE, A NEĆETE MNOGO DA PLATITE: U ovoj zemlji LETOVANJE je PRAVA BAGATELA!

Foto: Profimedia
Ukoliko vam je dosadilo da svake godine letujete u Crnoj Gori, ili želite da posetite neku drugu zemlju koja nije Grčka a da ne potrošite mnogo para, onda je pravi izbor za vas baš ova turistička destinacija

Ukoliko se odlučite da letujete ovde možete proći i za samo 150 evra ukoliko preko neke od agencija uplatite hotel sa dve zvezdice. Ako rešite da date više novca, za 500 evra uživaćete u luksuznim hotelima sa pet zvezdica. Dakle ako ste "plićeg" džepa Bugarska je prava destinacija za vas.

More u Bugarskoj
Foto: Profimedia

U septembru, avgustu i junu boravak u Bugarskoj je jeftiniji nego u julu kada je jek sezone, pa se u tim mesecima cena smeštaja kreće od 8 do maksimalnih 30 evra po danu. Prosečna cena boravka u hotelu sa 2 i 3 zvezdice na bazi noćenja sa doručkom u pomenutom periodu je 12 evra.

Cene u Bugarskoj

U Bugarskoj možete dnevno potrošiti šest evra u supermarketu na osnovne namernice.

Domaće pivo, Koka-Kola, Kapućino, litar mleka, 10 komada jaja se u proseku kreću oko 1 evro. Beli hleb je oko 50 centi, kao i flaširana voda, kao i kilogram paradjza i jabuka ili krompira. Kafa se može naći za 0,5 evra u kafićima, a ručak u restoranu izađe do 5 evra.

Među „skupljom“ stavkom su cigarete (npr.pakla Malbora je 3 evra).

Kokteli se u kafićima kreću između tri i sedam evra.

Sve u svemu, za malo para ćete se najesti bolje nego u Srbiji koja nema more.

More u Bugarskoj
Foto: Profimedia

A evo i gradova, a sami odlučite šta želite da posetite!

Najpopularnija letovališta u Bugarskoj su Nesebar, Kiten i Sunčev breg, a tu su i Varna i Zlatni Pjasci:

  • Nesebar je grad u jugoistočnoj Bugarskoj, nalazi se u Bugaskoj regiji. U savremeno doba Nesebar je glavno turističko odredište u području s brojnim hotelima i velikim Sunčaevim bregom koje se nalazi odmah severno od Nesebara. U nekoliko prilika bio granica ugrožene imperije i zbog toga je grad s bogatom istorijom. Stari deo grada nalazi se na ostrvu koje je u novije vreme povezanom s obalom zemljouzom izgrađenim ljudskom rukom, i u njemu se nalaze dokazi osvajanja različitih civilizacija.
  • Kiten je primorsko letovalište na obali Crnog mora, koje rado posećuju i ljudi iz Srbije. Od prestonice Sofije grad je udaljen 450 km istočno. Gradsko priobalje čini niz plaža, a u pozadini se izdižu planina Strandža. Savršen je gradić za mlade, sa puno dobrih diskoteka, načičkanih radnjica i kafića.
  • Sunčev breg je najmodernije letovalište na Crnom moru smešteno je u 8km dugom peščanom zalivu koji formira polumesec, okrenut na istok. Severna deo letovališta blago se uzdiže uz poslednje obronke Stare planine.
  • Zlatni pjasci su jedno luksuzno letnje odmaralište na moru sa veličanstvenim pejzažom, šumovitim brdima koja se slivaju ka jednoj od najlepših plaža na svetu i blistavom plavom moru.Odmaralište je smešteno na obali Crnog mora, u blizini istorijskog grada Varne, najveće bugarske luke i na oko 25 km udaljenosti od aerodroma. Prirodno bogatstvo mesta Zlatni Pjasci je jedinstveno: mirno i toplo more, starogodišnje šume, plaže prekrivene finim zlatnim peskom, lekoviti mineralni potoci, kao i fantastični uslovi za odmor, sportske aktivnosti, zabavu i balneo-terapiju.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Sunčev breg's picture

Sunčev breg

Posetio sam Sunčev breg. Provod je fenomenalan tako da je ovo mesto za mlade idealno. Jeste jeftino mesto za odmor. Međutim najveći problem je samo more. Puno je trave, meduza kao i talasa. Uopšte nemate osećaj da ste na moru. Sam miris vode kao i slanoća vode ne odaju otisak mora. Verovatno je zato i jeftino. Fantastično mesto za provod i žurke. More katastrofa!

1 | 0

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd