fbpx
Skip to main content
Beograd

JEFTINIJE OD TA PEĆI I GREJALICA: Sistem koji će vam provereno smanjiti račun za grejanje!

Foto: Srbija Danas
U Srbiji se nakon ovih neuobičajenih temperatura najavljuje pravo zimsko zahlađenje ovih dana i to znači da nam treba grejanje i ujutru i uveče, kada znatno pada temperatura

Kako je budžet uglavnom odlučujući faktor pri izboru načina na koji ćemo se grejati, obično se postavlja pitanje da li je isplativije grejati se na struju, koristiti usluge centralnog grejanja ili prirodne resurse poput drva, uglja ili gasa.

AKO NE PROLAZI KARTICA, NE MORATE DA PLATITE: Ruski propis na BENZINSKIM PUMPAMA

Shodno stereotipu da je korišćenje klima uređaja veoma skupo, mali broj domaćinstava se odlučuje upravo za ovaj vid grejanja, zbog čega je krajnje vreme da se ovaj mit otkloni realnim činjenicama. Naime, ekonomičnost grejanja pomoću klima uređaja najbolje se ogleda u tome što se za 1 kWh utrošene električne energije, može dobiti od 2 do 4 kW toplotne energije, dok druga grejna tela koja rade na struju, u najboljem slučaju mogu pružiti onoliko toplotne energije koliko potroše.

radijator
Foto: Profimedia

VOZAČIMA NAPOKON SVANULO: Srpske dozvole priznate u Nemačkoj, ušteda 1.000 evra!

Međutim, izbor klima uređaja predstavlja i izazov – kako odabrati baš onaj koji je najekonomičniji? Iako zvuči nemoguće, postoje klima uređaji koji mogu da objedine sve što vam je potrebno i pri tome vam uštede koji dinar na računu.

Svi građani Srbije koji ispunjavaju OVAJ USLOV dobiće 5 MILIONA DINARA

Glavna prednost novih klima je ta da one omogućavaju funkcionisanje čak i kada je spoljna temperatura minus 15 stepeni Celzijusa, dok neki standardni klima uređaji nemaju mogućnost funkcionisanja kada temperatura padne ispod minus 5 stepeni.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd