fbpx
Skip to main content
More u Bugarskoj

Evo kako da letujete jeftino i to da putujete avionom: Dva dana pred polazak potrebno je učiniti SLEDEĆE

Foto: Profimedia
Najveće uštede za Italiju i njena ostrva

Turistički agenti objašnjavaju da je ovakva cenovna politika posledica previše zakupljenih čarter letova za sezonu uz već postojeće standardne komercijalne letove za Tursku i Egipat.

Ovo se pre svega odnosi na hotele u Grčkoj i svim njenim ostrvima, Italiji, Turskoj, i Španiji. Tako čarter letom u Italiju možete letovati za 280 evra, a u Grčkoj za 150 evra, koliko je maltene trošak agenciji samo za avio prevoz.

More u Bugarskoj
Foto: Profimedia

Agencije su ove godine kupile više od 100.000 avionskih mesta za celu sezonu što je više nego ikada.To sada ne mogu da popune, avioni lete maltene prazni i plaćaju čarter za čarterom, jer su im ugovori za prevoz i smeštaj bez prava otkaza. To im ugrožava poslovanje, pa su primorani da snize aranžmane ispod svake cene.

Najviše problema agencije imaju sa popunjenošću letova za Italiju i Grčku, zatim za Tursku i Španiju.

-Ovo su za putnike dobre vesti iz dva razloga. Prvo, uplatom aranžmana od dva dana pred put putnici štede i do 70 odsto novca. A drugo, kada dva dana pred put provere agenciju, mogu biti sigurni da je ona solventna i da neće bankrotirati zbog slabe sezone. Ovo je naročito bitno, jer u slučaju propasti agencije, osiguranje od 300.000 evra ne bi bilo dovoljno da se obeštete putnici.

Plaža Super Paradise, Mikonos
Foto: Profimedia

Najveće uštede građani mogu da ostvare na putovanjima za Italiju i njena ostrva – Siciliju, Sardiniju i Kalabriju, gde se mogu naći aranžmani od 1.000 evra sniženi i na 280 evra. Poenta je da čekaju sa uplatom dva dana pred put. Nemoguće je da neće biti mesta jer avioni lete poluprazni, kažu u turističkim agencijama.

Kako kažu nije mnogo bolja situacija ni sa apartmanskim smeštajem u Grčkoj, tako da ne bi trebalo da nas iznenadi gašenje pojedinih tur-operatera do kraja sezone.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
15 Beograd