Skip to main content
pas, jelka, nova godina

Nova godina samo što nije: Otkrivamo gde u Srbiji može da se kupi najjeftinija jelka

Foto: Profimedia
Kineske prodavnice, kao i hipermarketi, već su ponudili veštačke jelke kao i novogodišnje ukrase

Svi koji ove godine planiraju da kupe novu jelku i ukrase moraće da izdvoje od 500 do 52.000 dinara, koliko košta veštačka zelena jelka sa belim vrhom od tri metra.

Kineske prodavnice, kao i hipermarketi, već su ponudili veštačke jelke kao i novogodišnje ukrase. Najjefitnije su one koje ne dostižu ni pola metra, dok su najskuplje ujedno i najveće jelke i u ponudi su u hipermarketima.

Šoping mol
Foto: Profimedia

Ljubitelji prirodnih jelki moraće da sačekaju polovinu decembra, kada će i one biti dostupne kupcima.

- Ukrase sam već kupila. Imam nešto od prošle godine, što će takođe poslužiti. U kineski tržni centar sam došla kako bih izabrala jelku jer su cene dosta pristupačnije, a ponuda je bogatija. Tu su drugarice, ali one biraju ukrase za svoje jelke. Najviše mi se dopada bela jelka jer je lepša i efektnija. Međutim, videću da li ću je kupiti jer košta oko 11.000 dinara, što je mnogo. Mislim da ću se ipak odlučiti za neku jeftiniju i manju - kaže Teodora Ilić. Jelku će kaže okititi u skorije vreme i neće se voditi modernim trendovima, već svojim željama. Za prirodnu jelku se, kaže nije odlučila jer je ona zahtevnija.

Rade pravi poseban pelet: Pronašao je način da greje celu kuću ZA DŽABE

- Iglice od prirodne jelke budu svuda po stanu i malo je teže održavati. Na kraju je potrebno zasaditi, pa naredne godine morate kupovati novu - priča Ilić.

Prodavci kažu da godinama unazad najviše potražnje ima za belim jelkama, koje su i skuplje od zelenih. Bela jelka do metar košta od 700 do 1.300 dinara, a zelena od 500 do 1.000 dinara.

jelka
Foto: Profimedia

Prodavci su mislili i na one koji ne umeju da ukrase jelku ili za to nemaju vremena. Tako su ponudili i niže od metar i sa sve ukrasima po ceni od 1.350 dinara.

- Mislim da ću ove godine odvojiti do 1.500 dinara, kako za jelku tako i za ukrase. Više od toga da izdvajam mi je suludo jer imam druge troškove. Student sam i očekujem goste, pa ću je zbog toga kupiti. Da sam kući, sigurno ne bih kupovao jelku jer godinama imamo plastičnu, koja je u odličnom stanju - kaže Dragan Zeljković.

Počinje nagradna igra Uzmi račun i pobedi: Ponovo dele stanove i automobile

Za one sa malo većim budžetom u ponudi su jelke više od tri metra koje koštaju od 4.500, pa sve do 52.000 dinara.

Pored uobičajenih zelenih i belih jelki u hipermarketima su u ponudi: pink, ljubičasta i zlatna jeka. Ljubičasta i pink veličine 180 centimetara su 9.300 dinara po komadu.

Najskuplje su zlatne koja se protežu na dva i po metra, a cena je 32.000 dinara, kao i zelene od tri metra sa belim vrhovima po neverovatnoj ceni od 52.000 dinara.

jelka za Novu godinu
Foto: Profimedia

Pakovanje najmanjih kugli od deset komada je 50, a najvećih 600 dinara. Pakovanje perlica je od 100 do 200 dinara.

Početna cena traka za ukrašavanje je 60 dinara, dok za velike ukrasne mašne za prozore ili ulazna vrata treba izdvojiti od 150 do 300 dinara.

Evo kako da račun za struju platite manje

Neizostavne lampice koštaju od 600 do 800 dinara. Razlikuju se po veličini, bojama, oblicima, dok je cena onih koje trpe i niske temperature oko 1.500 dinara.

Ako sakrijete novac na sledećih šest mesta u stanu, lopovima ćete samo učiniti uslugu!

Veliki marketi takođe su uvrstili novogodišnji aksesoar u svoj asortiman, koji se ovih dana može pazariti i po akcijskim cenama. Istovremeno moguće je kupiti neki od artikala poznatih proizvođača, a zauzvrat dobijate šolju ili neki ukras sa motivima novogodišnjih praznika.

Naravno, tu su i razni detalji kao što su: šolje, jastuci, tanjiri i salvete sa motivima jelke, Deda Mraza i pahulja po ceni od 50 do 500 dinara.

Gotovina ili odloženo plaćanje: Od sada imate pomoć pri odabiru

Velike kutije za spremanje poklona u kineskim prodavnicama koštaju od 200 do 500 dinara, a vrećice za slatkiše ili igračke od 60 do 200 dinara u zavisnosti od veličine.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
11 Beograd