fbpx
Skip to main content
Foto: Profimedia

Objavljeno kojim građanima će država dati novac: Posebna pravila za SRBE U INOSTRANSTVU

Foto: Profimedia
Građani Republike Srbije koji su na privremenom radu u inostranstvu takođe mogu da računaju na novčanu pomoć države.

Predsednica skupštinskog Odbora za finansije Aleksandra Tomić izjavila je danas da se finansijska pomoć države odnosi i na građane koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu, a državljani su Republike Srbije.

Tomić je u Skupštini Srbije rekla da na taj način država šalje poruku da brine o svima, a ne samo o ljudima koji žive u Srbiji.

Stručnjak savetuje: POSLEDICE MOGU BITI OZBILJNE! Evo koje simptome kod dece ne smete da ignorišete!

Stručnjak savetuje: POSLEDICE MOGU BITI OZBILJNE! Evo koje simptome kod dece ne smete da ignorišete!

NOVAC NADOHVAT RUKE: Uskoro prijava za 60 evra pomoći države, evo kako da ih dobijete 

NOVAC NADOHVAT RUKE: Uskoro prijava za 60 evra pomoći države, evo kako da ih dobijete 

PRAVO NA POMOĆ OD 120 EVRA IMA ČAK 600.000 LJUDI! Proverite da li ste na SPISKU, uskoro se kreće sa prijavama

PRAVO NA POMOĆ OD 120 EVRA IMA ČAK 600.000 LJUDI! Proverite da li ste na SPISKU, uskoro se kreće sa prijavama

Ona je govoreći o zakonima koji se odnose na rešavanje problema frilensera podsetila na činjenicu da je Srbija pre dve godine izašla sa velikim paketom poreskih olakšica kada je u pitanju otvaranje novih kompanija iz oblasti IT industrije.

Poreske olakšice su se, kaže, odnosile na to da mladi prve tri godine ne plaćaju poreze i doprinose kada su u pitanju njihova llična primanja u punom iznosu već samo 30 odsto, dok 70 odsto imaju subvencije od države.

- Iz te oblasti gotovo preko milijardu evra prometa prave naše kompanije, ali se pokazalo da i mnogi naši ljudu koji su na slobodnom tržištu imaju prilike da pokažu da svojim projektima mogu da prodaju svoje usluge onlajn - rekla je Tomić i ukazala da svi oni imaju problem plaćanja.

Zato je, kaže, jako važno što im je država omogućila da mogu do 1. januara da se registruju i uđu u finansijsku disciplinu.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izrazio je zadovoljstvo zbog postignutog dogovora između Vlade i frilensera.

- Svi problemi koji se rešavaju dogovorom su najbolje rešeni problem. Kada se prvi put uređuje neka tema naravno da će biti raskoraka i logično je da će doći do nekih nesuglasica. Trajao je taj problem više meseci i drago mi je da je država pokazala odgovornost - rekao je Zukorlić.

Muamer Zukorlić
Foto: Profimedia

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Akoš Ujhelji rekao je da ta stranka podržava set zakona iz oblasti finansija, a ocenio je da je odgovorno vođenje ekonomske politike i dobro stanje u budžetu otvorilo mogućnost da Vlada pomogne privredi u ublažavanju negativnih efekata korone.

- Povećanje likvidnosti privrednih subjekata kroz mehanizam garantovanja Republike Srbije za kredite koje banke odobravaju privrednim subjektima za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava, a koja se omogućava zaključenjem ugovora - rekao je Ujhelji.

- Predloženi uslovi kredita su izuzetno povoljni, a o tome najviše govori činjenica da kod kredita iz drugih programa garanciju daju međunarodni fondovi a krediti su vezani za evro - rekao je Ujhelji.

 

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd