Skip to main content
zgrada

Određene cene prinudnih upravnika: Evo koliko ćete PLAĆATI ako niste sami odabrali “šefa zgrade”

Foto: Srbija Danas
Osnov je prosečna plata na teritoriji grada

Prinudni upravnici u Beogradu neće krenuti pre juna po beogradskim stambenim zgradama, dok su Pančevci već odlučili i koliko će oni zarađivati. 

Gradsko veće Pančeva je, kako saznaje portal 013info, utvrdilo kriterijume na osnovu kojih će se od vlasnika stanova u stambenim zgrada naplaćivati rad prinudno postavljenih profesionalnih upravnika zgrada. Osnov je prosečna plata na teritoriji grada Pančeva koja je, kako se tvrdi, u 2017. godini iznosila nešto više od 50.000 dinara.

Zgrada
Foto: Profimedia/ilustracija

Prinudno postavljeni profesionalni upravnici zarađivaće od onoga što plate vlasnici stanova, odnosno delova zgrade. Za zgrade do osam posebnih delova mesečna naknada u apsolutnom iznosu je 200 dinara, od osam do 30 stanova – 240 dinara. Najviše će se plaćati za poseban deo zgrade ako stambena zgrada ima preko 30 stanova – 280,5 dinara mesečno.

Kada je Beograd u pitanju, prinudni upravnici će morati malo da popričekaju. Prvo da se ovog vikenda ponovi glasanje na četiri izborna mesta, pa da se konstituiše novi saziv gradskog parlamenta i izabere novi gradonačelnik i tek onda da se donesu prve odluke koje se tiču života u prestonici.

Realno, prinudne upravnike u Beogradu ne treba očekivati pre juna-jula meseca.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
17 Beograd