Skip to main content
 • Read more Jovica Hronika

  "Rat "kavačkog" i "škaljarskog" klana se vraća u Beograd!" Novi metod u obračunu kriminalaca LEDI KRV U ŽILAMA!

 • Read more FK PSŽ Fudbal

  DONETA JE ODLUKA: Čelnici Francuskog fudbala uvode jednu BITNU novinu! (FOTO)

 • Read more Aleksandar Vučić Kosovo

  VUČIĆEVA OFANZIVA ZA KOSOVO: U nedelju dana sa 4 SVETSKA LIDERA, a u Kini POČASNO MESTO

 • Read more Sergej Lavrov Svet

  Lavrov NE DA Krim: To je GOTOVA STVAR, Zapad je NEMOĆAN po tom pitanju

 • Read more oblak Društvo

  SPREMITE SE! Mračni PEŠČANI OBLAK JURI PREMA SRBIJI, pustinjska oluja VEĆ STIGLA u komšiluk (FOTO)

 • Read more Donald Tramp Svet

  DOBRODOŠLI U TRAMP! Jedno selo će se zvati po predsedniku SAD, a evo koja država mu je ukazala tu veliku čast!

 • Read more Parovi Parovi

  BOLJE DA MILOJKO IZAĐE IZ VILE: Milijana PRIZNALA da ne može više da se suzdrži, ŽELI Požgaja! (VIDEO)

izvršitelji

Evo kako sprečiti izvršitelje da vam zaplene dragocenosti

Foto: Profimedia
Postoji nekoliko načina

Ako vam se kojim slučajem desi da vam izvršitelji pokucaju na vrata, naravno za to je potrebno da se nalazite na listi dužnika, oni popisuju stvari u vrednosti koja odgovara visini duga, odnosno troškova izvršenja. Međutim, postoji večita dilema šta oni mogu da iznesu i da li možete da sprečite da vam izvršitelji odnesu određene dragocenosti i kako ih u tome možete sprečiti. 

Odgovor je da možete, ali samo onoliko koliko vam zakon to dopušta. Odnosno, izvršitelji vam mogu popisati automobil, nameštaj, tehniku, ali i slike i umetničke predmete, stilske komode, kao i nakit i zlato koje su zatekli  na adresi na kojoj ste prijavljeni. Ukoliko pre dolaska izvršitelja “sklonite“ stvari sa adrese na koju vam mogu pokucati izvršitelji, možete uspeti u toj svojoj nameri. 

Međutim, ukoliko izvršitelj u trenutku popisa uoči Vašu omiljenu zlatnu ogrlicu koju ste dobili na poklon od vama dragih ljudi, on je dužan da je popiše osim ukoliko se izjasnite da ona ima posebno emotivno značenje za vas. Što, ipak, ne možete reči za sve zlato koje se u trenutku popisa nalazi na vidnom mestu za izvršitelja. Drugim rečima, ono što je u džepu-ostaje u džepu. 

Švorc
Švorc
Foto: Profimedia/ilustracija

Izvršitelji ne smeju da plene stvari koje imaju emotivnu vrednost za dužnika, poput albuma s fotografijama, odlikovanja, medalja, ratne spomenice, pa čak ni ako su velike vrednosti. Ni kućne ljubimce ne morate kriti u džepu, jer vam zakon dopušta da ostanu sa vama. 

Kada smo već kod džepa, on se ne pretresa, a ni ne pleni, kao ni bilo koji komad odeće koji pripada dužniku. Ukoliko imate tri bunde od nekoliko stotina ili cak hiljada evra, ne morate ih oblačiti sve na sebe kako biste ih sačuvali. Pored navedenog, izvršitelj ne sme popisati obuću, pribor za higijenu, hranu, frižider ni zamrzivač, kao ni krevet i peć. Osnovne stvari morate imati. 

Svakako, najbolje je da sebe ne dovodite do liste dužnika, a ako se to desi, onda iskoristite gore navedene mogučnosti i sačuvajte sve što se sačuvati može! 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
plenidba's picture

plenidba

jos uvek je najubedljivije zazidavanje vrata,posedovanje oruzja(hladno,toplo),podmicivanje,bacanje u nesvest ili bacanje kletve iz prirucnika Vjerice Radete

1 | 0
Pitanje's picture

Pitanje

Ako zlato držim u frižideru? Da li izvršitelj sme da otvara frižider?

1 | 0

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd