fbpx
Skip to main content
mapa

Brazilci vole prostitutke, Iranci bi da prodaju bubreg, a znate li koja cena najviše zanima BALKANCE?!

Foto: Printscreen/Fixr.com
Neka pitanja o cenama su očekivana, a druga i ne baš.

Prošlog meseca je internet stranica za procenu troškova Fixr.com sastavila kartu sveta s obzirom na najviše pretraživane proizvode na internetu u svakoj zemlji. 

Budući da na Google pretrage utiče i istorija pretraživanja korisnika, vreme i mesto pretrage, rezultati su daleko manje precizni od onih koji se dobiju naučnim istraživanjima. Ipak, pojavili su se neki zanimljivi rezultati.

NEMAŠTINA ILI KLEPTOMANIJA: Kradljivci čokolade među "najtraženijima"

Tako Ruse najviše zanima koliko košta let MIG-om, dok su Brazilcima preče druge stvari. Njih najviše interesuje cena prostitutke, kao i dobar deo Jugoistočne Azije. Lepotice noći su često pretraživan pojam na Tajlandu, Vijetnamu i u Kambodži. 

Sa druge strane marljive Kineze interesuje cena elektronskih uređaja, a stanovnike Indije krava. U Iraku konsultuju internet da bi utvrdili cenu bubrega, a u Pakistanu i Avganistanu koliko bi ih stajalo venčanje. 

Amerikanci i Kanađani dosadni

MARŽE U SRBIJI: TRGOVCI nas DERU na BEBI-OPREMI i na GARDEROBI

Stanovnike SAD-a najviše interesuju mogu li da unovče svoje patente i kolika je cena zemlje. Sa druge strane Kanađane zanima koliko košta da odu u inostranstvo pa se najviše raspituju za cenu pasoša. 

Balkan

Na Balkanu se najčešće zapitamo o cenama hrane i pića. Posebno piva. Naše komšije Hrvate zanimaju cene određenih modela autobomila, ali ih interesuje i cena kafe, nekretnina i troškovi izgradnje kuće. Zanimljivo je da se i dosta zanimaju za troškove bušenja bunara i da naše komšije na jugu u Albaniji često pretražuju internet da bi saznali cenu plastične operacije nosa. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd