Skip to main content
Palić

Prelepa Srbija: Evo gde možete da letujete u našoj zemlji i koliko to košta

Foto: Profimedia
Cene već od 1.000 dinara po danu

Planine, banje, jezera, seoski turizam - turistička su mesta na kojima se može provesti letovanje u Srbiji ukoliko želite da uštedite ili vam je putovanje do Grčke ili Crne Gore predaleko i naporno.

Planine

Kopaonik
Kopaonik
Foto: Profimedia

Četvoročlana porodica na planini može da letuje već za 150 evra, koliko na Kopaoniku košta smeštaj u privatnim apartmanima za četiri osobe za sedam dana. Slične cene su i na Zlatiboru u privatnom smeštaju, dok porodični paket od pet dana u hotelu košta 450 evra.

- Za godišnji na planini za četvoročlanu porodicu posebno preporučijemo Kopaonik, Zlatibor, Taru ili Divčibare. Na ovim planinama postoje atrakcije poput Šarganske osmice, izleti do Višegrada i obližnjih mesta i za decu mogu biti zanimljive šetnje po planinskim obroncima - kaže turizmolog Boris Tot.

Banje

Vrnjačka banja
Vrnjačka banja
Foto: Profimedia

Četvoročlana porodica može da se odmori u banjama već za 200 evra, koliko recimo košta privatni smeštaj sa doručkom u Sokobanji za sedam dana.

Najpopularnija je Vrnjačka banja, gde se u pojedinim smeštajima nude i bazeni, saune, sve što i najmoderniji velnes centri nude. Turističke agencije imaju veliki broj paketa, a izdvajaju porodični odmor u okviru kojeg deca od 12 godina u pratnji dvoje odraslih imaju besplatan smeštaj. Aranžman obuhvata četiri dana i tri noći, polupansion, a cena je 227 evra, plus boravišne takse od po 10 eura. Međutim, cene u banjama mogu dostići čak i one u najluksuznijim letovalištima.

Turizmolog Boris Tot kaže da je za mlađe parove sa decom atraktivno da posete Sokobanju ili Bukovačku banju u Aranđelovcu.

Jezera

Palić
Palić
Foto: Profimedia

Vlasinsko, Zlatarsko, Perućac, Srebrno, Palićko, Zavojsko, Zlatarsko jezero samo su neka od jezera na kojima se porodice mogu odmoriti, čak bolje i lepše nego na moru.

Četvoročlana porodica na jezerima čak i ako želi hotelski smeštaj, može da provede sedmodnevno letovanje za oko 200 evra. Ako se odabere smeštaj u vilama i bungalovima, letovanje na jezerima može porodicu da košta i manje od 150 evra.

Sela

Seoski turizam je uglavnom vezan za planine i banje ali i u Vojvodini ima domaćinstava koja primaju goste. Cena aranžmana za četvoročlanu porodicu može da bude i samo 10.000 dinara za sedam dana, bez hrane. Cene se uglavnom kreću oko 1.000 dinara po osobi, uz hranu i brojne aktivnosti.

- Seoski turizam vezujemo za ekologiju, čistoću, domaću hranu, za beg iz urbanih sredina... Mi imamo jedinstvena sela, kao što je na primer, Skorenovac na Dunavu, preko puta Smedereva. U to selo dolazi i veliki broj stranaca, a dosta domaćinstava se bavi turizmom - kaže turizmolog Tot.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD novčanik

SD vesti

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd